Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizarea de alegeri în Libia nu este o prioritate, consideră premierul italian

orfoonline.org
Giuseppe conte

Giuseppe Conte, prim-ministrul italian, a declarat miercuri că nu este necesar pentru Libia să organizeze alegeri anul acesta, semnalând îndoieli legate de îndemnul Franței să fie organizate alegeri în luna decembrie, relatează Reuters, preluată de mediafax.

„Interesul principal al Italiei este să stabilizeze Libia și să organizeze alegerile prezidențiale și generale în condiții de siguranță. Nu ne grăbim să organizăm votul mâine, în noiembrie sau în decembrie”, a declarat prim-ministrul italian.

Italia și Franța sunt în competiție pentru influență în Libia, teritoriu bogat în petrol și gaze. Țara este în plină criză politică după ce președintele Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere în anul 2011 cu ajutorul NATO.

Libia este o sursă continuă de migranți, care încearcă să străbată Marea Mediterană în ambarcațiuni nesigure pentru a ajunge în Europa.

Italia a dezvoltat relații strânse cu autoritățile de la Tripoli și este singura țară occidentală care și-a redeschis ambasada din Libia.

Franța are relații dezvoltate cu comandantul militar Khalifa Haftar, care conduce un guvern rival în estul țării.

În încercarea de a înceta starea de conflict, președintele francez Emmanuel Macron a susținut o conferință în luna mai în urma căreia autoritățile din Libia au fost de acord să lucreze împreună cu ONU pentru organizarea alegerilor în data de 10 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.