Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia de pensionari din PSD anunţă că îl susţine pe Liviu Dragnea

Inquam Photos/ Octav Ganea
Liviu Dragnea 14 09 2018

 

PSD transmite că membrii Biroului Executiv Central al Organizaţiei Pensionarilor Social Democraţi şi preşedinţii organizaţiilor judeţene ale OPSD, cu excepţia a două judeţe, îşi exprimă aprecierea faţă de liderul partidului, Liviu Dragnea, scrie News.ro.

"Membrii Biroului Executiv Central al Organizaţiei Pensionarilor Social Democraţi, ca structură internă a Partidului Social Democrat şi preşedinţii organizaţiilor judeţene ale OPSD, cu excepţia a două judeţe, reprezentanţi ai celor 2.841 de organizaţii municipale, orăşeneşti şi comunale, cuprinzând peste 380.000 de membri şi simpatizanţi, îşi exprimă aprecierea faţă de conducerea Partidului Social Democrat şi măsurile luate prin Programul de Guvernare pentru îmbunătăţirea vieţii persoanelor vârstnice şi asigurarea unui trai decent al acestora. Susţinem măsurile luate de conducerea partidului, de către preşedintele Liviu Dragnea, pentru întărirea şi unitatea partidului, combaterea tendinţelor de dezbinare şi incitarea la încălcarea prevederilor statutare. Dorim ca problemele interne ale partidului să fie rezolvate conform prevederilor Statutului PSD, în mod colectiv, prin dezbatere în organismele sale alese", se arată într-un comunicat semnat de Ion Popa, preşedinte OPSD şi transmis de PSD.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD, iar documentul va fi discutat în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de "suficient de mulţi" lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu doresc destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Secretarul general al PSD Marian Neacşu consideră că documentul conţine o serie de principii sănătoase privind acţiunea politică a partidului, care au fost abandonate în ultima perioadă, şi propune ca acesta să fie analizat de toate organizaţiile partidului, precizând că este în favoarea ideii de revenire la modul democratic de luare a deciziilor în partid.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacţie, el spunând că a înţeles din această "epistolă" că "partidul trebuie să se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP şi cu partidele de opoziţie". El a susţinut că, în calitate de preşedinte al PSD, "nu va duce partidul să devină o unealtă a acestor instituţii".

Şedinţa CEx al PSD este programată pentru vineri la ora 12.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.