Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația de Tineret PRO România trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa politicilor guvernamentale pentru tineri

Miroslav Stanici, Tineret Pro Romania

Organizația de Tineret PRO România trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că Guvernul nu elaborează și nu implementează politici publice pentru tineri. Declarația coordonatorului organizației, Miroslav Stanici, vine în contextul în care astăzi, 2 mai, sărbătorim „Ziua națională a Tineretulu”.

„Chiar dacă suntem în mijlocul acestei crize, nu putem să nu ne exprimăm dezamăgirea față de modul în care Guvernul, prin Ministerul Tineretului și Sportului, întârzie rezolvarea unei probleme care privește prezentul și viitorul țării. Cu o alocare bugetară cu 0,37 mai puțin față de anul trecut, adică de sub 18 lei/tânăr român, cu problema migrației tinerilor din țară, cu statistici îngrijorătoare care ne arată că mai mulți au intenția să părăsească țara, așa sărbătorim astăzi, iar autoritățile nu par să vină cu o viziune de schimbare”, a declarat coordonatorul Organizației de Tineret PRO România, Miroslav Stanici.

Acesta a atras atenția și asupra faptului că politicile din domeniul protecției persoanelor tinere, vulnerabile, fie că vorbim despre mamele minore sau despre tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului, se dovedesc a fi deficitare.

„Ineficiența, inabilitatea și ignoranța față de nevoile tinerilor par să fie caracteristici pentru Guvernul Orban. Să ne amintim despre legea de majorare a alocațiilor, promulgată de altfel, pentru care implementarea este tergiversată de Executiv. Solicităm o poziție oficială și clară cu privire la punerea în aplicare a majorării alocațiilor pentru copii”, a afirmat Stanici.

Coordonatorul organizației de Tineret a făcut apel la solidaritate între generații, explicând faptul că această criză poate aduce oportunitatea reconcilierii dintre tineri și vârstnici.

„Apelul nostru este la o implicare activă a tinerilor în respectarea și susținerea tuturor măsurilor benefice pentru societate și pentru semenii vulnerabili la amenințarea COVID-19. Este momentul cel mai bun să demonstrăm înțelegere, empatie, suport, responsabilitate și solidaritate. Mulți se raportează ca și cum am avea două Românii, a tinerilor și a vârstnicilor, așa cum greșit au fost interpretate. Noi nu vedem lucrurile așa. Suntem împreună în această criză și dacă suntem uniți, vom reuși să trecem peste această provocare”, a încheiat Miroslav Stanici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.