Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Internaţională a Francofoniei a suspendat participarea Republicii Mali la structurile sale după lovitura de stat

mali

Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) a suspendat marţi participarea Mali la toate structurile sale ca urmare a loviturii de stat care a avut loc pe 18 august la Bamako, informează AFP prelua de agerpres.

Această decizie a fost luată în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Permanent al Francofoniei (CPF), întrunit prin videoconferinţă sub conducerea secretarului general al organizaţiei Louise Mushikiwabo, conform unui comunicat de presă al OIF.

"Membrii CPF au decis să pronunţe suspendarea Republicii Mali din Francofonie, menţinând însă acţiunile de cooperare care aduc beneficii în mod direct populaţiei civile, precum şi cele care contribuie la restabilirea democraţiei", a precizat organizaţia.

OIF-ul a făcut de asemenea "apel la eliberarea preşedintelui (Ibahim Boubacar) Keita şi a altor personalităţi arestate începând cu 18 august, precum şi pentru instituirea, cât mai curând posibil, a unui guvern de tranziţie condus de o autoritate civilă, o condiţie esenţială pentru o ieşire credibilă şi durabilă din criză".

Louise Mushikiwabo a insistat asupra necesităţii unei "reveniri la ordinea constituţională" care să "contribuie eficient la restabilirea păcii şi a stabilităţii" în Mali.

O "delegaţie la nivel înalt" a OIF se va deplasa în curând la Bamako "pentru a evalua situaţia şi evoluţiile de pe teren", a mai spus secretarul general al OIF.

Junta aflată acum la putere în Mali şi emisarii Comunităţii Economice a Statelor Vest-Africane (ECOWAS) s-au despărţit luni, după discuţii la Bamako, fără niciun acord cu privire la condiţiile privind revenirea civililor la conducerea ţării.

Şefii de stat ai ECOWAS urmează să se consulte miercuri şi să decidă, în funcţie de rezultatele obţinute la Bamako, dacă vor consolida sau vor diminua măsurile adoptate în urma loviturii de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.