Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Medici fără Frontiere anunță dezastrul în Ucraina: 'Nivel șocant' al violențelor împotriva civililor

ft.com
razboi rusia ucraina

Organizația Medici fără Frontiere (MSF) a constatat că în Ucraina s-a atins un „nivel șocant” al violențelor împotriva civililor, potrivit Sky News, anunță mediafax.

Organizația susține că personalul a văzut dovezi ale unui „nivel șocant" de „violență nediscriminatorie" asupra civililor.

Organizația caritabilă medicală a înființat un tren spital în Ucraina și a declarat că a fost martoră la o lipsă „scandaloasă" de efort pentru a cruța și proteja civilii.

Între 31 martie și 6 iunie, peste 650 de pacienți au fost evacuați medical cu trenul din estul Ucrainei către spitale din zone sigure, iar peste 40% dintre răniții din tren erau bătrâni sau copii, cu răni provocate de explozii, amputări traumatice, șrapnel și răni prin împușcare.

„Majoritatea pacienților cu care am vorbit atunci când au desemnat cine este responsabil pentru rănile lor au indicat forțele militare rusești și cele susținute de Rusia", a declarat MSF.

Foarte mulți civili au fost răniți în timpul unor atacuri care au vizat zonele rezidențiale.

„Rănile pacienților noștri și poveștile pe care le spun arată fără îndoială nivelul șocant de suferință pe care violența nediscriminatorie a acestui război îl provoacă civililor. Mulți pacienți din trenul MSF au fost răniți de lovituri militare care au vizat zone rezidențiale civile", a adăugat Christopher Stokes, coordonatorul de urgență al MSF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.