Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Mondială a Comerţului: 'Trebuie să facem tot ce putem ca să diminuăm tensiunile din economie'

Organizaţia Mondială a Comerţului are în faţă provocări semnificative, iar actualele tensiuni dintre partenerii de comerţ reprezintă un test uriaş pentru comunitatea comercială internaţională, a declarat joi seara, la Bucureşti, directorul general al OMC, Roberto Azevedo, potrivit agerpres.ro.

Cristi Danileț anunță o revoltă FĂRĂ PRECEDENT a magistraților la adresa lui Tudorel Toader: 'Nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări'

"Riscurile sunt reale şi vor exista probleme economice reale", a avertizat şeful OMC.

Roberto Azevedo a făcut aceste declaraţii la un briefing de presă la care a participat alături de ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, înainte de reuniunea miniştrilor de Comerţ ai statelor membre UE, desfăşurată la Bucureşti în contextul Preşedinţiei române a Consiliului UE.

"Raportul pe care OMC l-a publicat recent avertizează că în primul trimestru din 2019 va exista cea mai redusă creştere economică înregistrată din 2010 până în prezent, deci trebuie să facem tot ce putem ca să reducem acele tensiuni. Vom discuta la reuniunea din această seară cum vom putea întări sistemul economic internaţional. Îi mulţumesc ministrului Oprea pentru leadership-ul pe care l-a demonstrat în acest sens", a adăugat directorul OMC.

"Trebuie deci să facem tot ce putem ca să diminuăm tensiunile din economie. Trebuie întâi să detensionăm situaţia şi apoi să rezolvăm disputele economice. Anul 2018 a fost cel mai aglomerat an din ultimele doua decade, în termeni de dispute economice. Trebuie să întărim arhitectura economică internaţională", a solicitat Roberto Azevedo.

În contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, la Bucureşti are loc, în perioada 21 - 22 februarie, reuniunea informală a miniştrilor Comerţului. În acest context, la Bucureşti sunt prezenţi şi comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, şi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevędo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.