Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat trei vaccinuri candidate împotriva Ebola pentru un studiu clinic în Uganda

Digi24
Ebola

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat undă verde participării a trei vaccinuri candidate împotriva Ebola la un studiu clinic în Uganda, unde primele doze urmează să ajungă săptămâna viitoare, a anunţat miercuri organizaţia, relatează AFP şi Reuters.

"Sunt încântat să anunţ că un comitet OMS format din experţi externi a evaluat trei vaccinuri candidate împotriva Ebola şi a decis să le includă pe toate trei în studiul planificat în Uganda", a declarat miercuri pentru presă directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, prin videoconferinţă de la summitul G20 din Bali, potrivit Agerpres.

OMS şi Ministerul Sănătăţii din Uganda au examinat şi au acceptat recomandarea comitetului, a adăugat el, menţionând că primele doze de vaccinuri urmează să fie expediate în Uganda săptămâna viitoare.

Şeful OMS a adăugat că un alt grup de experţi a selectat două produse terapeutice experimentale pentru a participa la un studiu. Acesta din urmă trebuie să obţină aprobarea OMS şi a autorităţilor din Uganda.

De la primele cazuri apărute în districtul Mubende (centru) pe 20 septembrie, epidemia de Ebola s-a răspândit în Uganda, mai ales în capitala Kampala, provocând pe întreg teritoriul ţării 55 de decese confirmate şi 22 probabile, potrivit directorului OMS.

De săptămâna trecută, în ţară au fost înregistrate şase noi cazuri confirmate şi un caz probabil de Ebola, ceea ce duce în total la 141 de cazuri confirmate şi 22 de cazuri probabile în Uganda.

"Eforturile guvernamentale de a răspunde la epidemie au încetinit transmiterea în majoritatea districtelor. Două districte nu au raportat niciun caz de 42 de zile, ceea ce înseamnă că virusul nu mai este prezent în aceste districte", a mai spus şeful OMS.

El a subliniat totuşi că districtul Jinja a raportat un prim caz săptămâna trecută, devenind al nouălea district din ţară afectat de virus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.