Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează o campanie de prevenire a sinuciderii în Africa, continentul cel mai afectat

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi lansarea unei campanii de prevenire a sinuciderii în Africa, regiune care înregistrează, potrivit OMS, cea mai mare rată de decese prin sinucidere din lume, relatează AFP.

"Aproximativ 11 persoane din 100.000 se sinucid în regiunea africană, un număr mai mare decât media la nivel mondial de nouă cazuri de sinucidere la 100.000 de locuitori", a declarat biroul regional al OMS pentru Africa într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Pe continentul african se află "şase dintre cele zece ţări cu cele mai mari rate de sinucidere din lume", se precizează în comunicat. Mijloacele cele mai utilizate sunt "spânzurarea, otrăvirea cu pesticide şi, într-o măsură mai mică, înecarea, folosirea unei arme de foc, aruncarea în gol şi supradoza de medicamente".

Această situaţie se explică "parţial prin mijloacele limitate de acţiune disponibile pentru tratarea şi prevenirea factorilor de risc, în special a tulburărilor mintale", adaugă textul.

În regiune există "un psihiatru la 500.000 de locuitori, de 100 de ori mai puţin decât recomandarea OMS", se mai spune în comunicat.

Campania de prevenire este lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale, marcată anual pe 10 octombrie. Desfăşurată pe reţelele de socializare, ea "are drept scop să ajungă la 10 milioane de persoane din regiune", potrivit OMS Africa.

Potrivit aceleiaşi surse, este vorba despre "conştientizarea publicului şi mobilizarea sprijinului guvernelor şi a factorilor de decizie pentru a acorda mai multă atenţie şi finanţare programelor dedicate sănătăţii mintale".

"Profesionişti în domeniul sănătăţii sunt instruiţi în Zimbabwe în cadrul unei iniţiative OMS", se arată în comunicat.

În Kenya, Uganda şi Zimbabwe se are în vedere o mobilizare a resurselor în cadrul acestei campanii, în timp ce OMS oferă sprijin în Republica Capului Verde şi în Côte d'Ivoire "pentru a se realiza o analiză naţională a situaţiei sinuciderilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.