Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează primul sondaj global asupra nevoilor pacienţilor cu cancer

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi lansarea, în premieră, a unui sondaj global asupra experienţelor şi nevoilor pacienţilor cu cancer pentru "amplificarea vocilor" în cazul unei boli care va afecta una din cinci persoane din lume la un moment pe parcursul vieţii, informează EFE.

Sondajul va colecta date de la 100.000 de persoane din 100 de ţări, majoritatea din economii cu venituri mici şi medii, iar rezultatele vor fi cunoscute în 2023. Acestea vor contribui în viitor la conceperea politicilor de sănătate, a programelor de de prevenţie şi îngrijire şi a serviciilor pentru persoanele afectate de cancer din întreaga lume.

"În ceea ce priveşte controlul cancerului, accentul a fost pus, de prea mult timp, pe îngrijirea clinică, şi nu pe nevoile mai extinse ale celor afectaţi", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat într-un comunicat. El a afirmat că "politicile pentru această afecţiune trebuie să fie clădite cu ceva mai mult decât cifre", potrivit Agerpres.

În acest sens, studii anterioare au evidenţiat faptul că aproape jumătate dintre persoanele diagnosticate cu cancer suferă de anxietate şi de lipsă de încredere, riscând de asemenea să îşi piardă partenerul de viaţă. Totodată, s-a constatat că în ţările în curs de dezvoltare 70% dintre cei afectaţi se confruntă cu probleme financiare.

Acest demers vizează, de asemenea, îngrijitorii şi rudele pacienţilor cu cancer, boală care, potrivit OMS, "afectează, practic, toate familiile din lume".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.