Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia non-profit de mediu CDP a inclus Enel pe lista 'A' pentru combaterea schimbărilor climatice

enel

Compania Enel a fost inclusă în prestigioasa listă "A" pentru combaterea schimbărilor climatice lansată de CDP, organizaţia non-profit de mediu prezentă la nivel global, care oferă cea mai apreciată platformă de monitorizare a performanţei business-ului în lupta împotriva schimbărilor climatice, informează un comunicat al companiei remis marţi AGERPRES.

Mai mult, compania s-a clasat în topul listei CDP pentru Apă, cu un scor A-, pentru performanţa în gestionarea riscurilor şi oportunităţilor legate de această resursă naturală. În plus, filiala spaniolă a Enel, Endesa, a fost inclusă în lista "A" pentru Climă şi în lista "A" pentru Apă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Date de ultimă oră! PMP rămâne sub pragul electoral .

"Includerea Enel în lista A pentru climă a CDP este o recunoaştere a poziţiei companiei noastre de a aborda schimbările climatice, una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă lumea, prin promovarea decarbonizării sistemelor de generare a energiei, contribuind în acelaşi timp la decarbonizarea altor sectoare prin electrificarea cererii de energie", a declarat Francesco Starace, CEO şi director general al Enel.

În opinia sa, modelul de afaceri integrat şi sustenabil care priveşte schimbările climatice drept prioritate pentru a crea valoare pe termen lung a permis Enel să fie recunoscută de CDP drept companie de utilităţi de top în tranziţia către un sistem energetic cu emisii zero. "Odată ce companiile înţeleg că acţiunile pentru sustenabilitate sunt o investiţie şi nu un cost, putem avea un impact semnificativ şi putem crea valoare comună în lume", a adăugat Starace.

Procesul anual de informare şi notare în domeniul mediului al CDP este recunoscut pe scară largă drept standard de top al transparenţei în zona corporativă.

În 2020, peste 515 investitori cu active de peste 106 trilioane de dolari americani şi peste 150 de cumpărători importanţi cu cheltuieli de achiziţie de 4 trilioane de dolari americani au solicitat companiilor să dezvăluie date despre impactul asupra mediului, despre riscurile şi oportunităţile prin intermediul platformei CDP. Anul acesta, peste 9.600 de companii au răspuns, reprezentând cea mai mare rată de participare din istorie.

CDP utilizează o metodologie detaliată şi independentă pentru a evalua companiile, alocând un scor de la A la D- pe baza caracterului cuprinzător al informărilor, conştientizării şi gestionării riscurilor de mediu şi demonstrării celor mai bune practici asociate leadership-ului în domeniul mediului, cum ar fi stabilirea de ţinte ambiţioase şi cu impact.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Potrivit sursei citate, Enel a pornit de la lupta împotriva schimbărilor climatice şi a decis să investească în acţiuni care să sporească crearea de valoare şi să contribuie la atingerea mai rapidă a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), plasând ODD 13 pentru lupta împotriva schimbărilor climatice în centrul strategiei sale. În acest scop, Enel a investit în mod constant în surse regenerabile şi reţele inteligente, devenind cel mai mare operator privat în domeniul energiei regenerabile cu o capacitate gestionată de aproximativ 49.000 MW şi cel mai mare operator de reţea cu peste 74 de milioane de utilizatori finali în întreaga lume.

"Modelul de guvernanţă în domeniul climei al grupului şi abordarea în gestionarea riscurilor şi oportunităţilor legate de schimbările climatice, alături de acţiunile întreprinse în întreaga lume pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), prin accelerarea surselor de energie regenerabilă şi eliminarea treptată a capacităţii pe cărbune, au fost unele dintre cele mai bune practici recunoscute de CDP", se menţionează în comunicat .

Enel se aşteaptă să reducă emisiile GES pe kWh cu peste 50% până la sfârşitul anului 2020, comparativ cu nivelurile din 2007. În plus, compania şi-a întărit recent angajamentul pentru zero emisii de carbon prin creşterea obiectivului legat de reducerea GES pentru 2030 la 80%, faţă de 70% în 2017, certificat de Science Based Targets Initiative, conform unui plan menit să limiteze încălzirea globală la 1,5 grade până în 2050. În acest scop, Grupul se aşteaptă să investească în jur de 70 miliarde de euro şi să atingă o capacitate instalată consolidată de aproximativ 120 GW până în 2030, de 2,7 ori mai mare comparativ cu circa 45 GW instalaţi în prezent.

Poziţia de lider în sustenabilitate a Enel este recunoscută la nivel global prin prezenţa Grupului şi în alţi indici de sustenabilitate renumiţi, precum şi în clasamente, cum sunt precum indicii MSCI ESG Leaders, Dow Jones Sustainability Index World and Europe, seria FTSE4Good Index, indicii Euronext Vigeo Eiris, indicele STOXX Global ESG Leaders, ratingul "Prime" ISS, Bloomberg Gender Equality Index, Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion Index, clasamentul Equileap pentru egalitatea de gen în Europa, 100 cele mai sustenabile corporaţii din clasamentul mondial Corporate Knights Global, indicii ECPI şi indicii de bune practici ESG ale Thomson Reuters / S-Network.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenţia investitorilor responsabili social, a căror cotă în companie este în continuă creştere, reprezentând acum aproximativ 13,4% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu faţă de nivelurile din 2014. Această creştere, în concordanţă cu recunoaşterea importanţei elementelor non-financiare în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung, reflectă consolidarea poziţie de lider global în domeniul sustenabilităţii a Enel.

Angajamentul Enel de a accelera utilizarea surselor de energie regenerabilă, recunoscut de CDP, este implementat printr-o abordare circulară pe întregul lanţ valoric, de la construirea centralelor până la relaţiile cu clienţii şi furnizorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.