Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Pan Americană a Sănătății: 'Focarele COVID vor continua si în 2022'

pandemie

Organizația Pan Americană a Sănătății (OPS) avertizează că țările din regiune ar putea continua să se confrunte cu focare COVID-19 localizate și in anul 2022, deși decesele au scăzut.

În timp ce vaccinările progresează, regiunea se confruntă cu o „problemă severă a inegalității vaccinului” care va prelungi pandemia, în special în țările sărace din America Latină, a declarat OPS într-un raport la reuniunea sa anuală de stabilire a politicilor.

Aceasta înseamnă nevoia continuă de măsuri preventive, inclusiv proceduri de depistare timpurie, investigare și izolare a cazurilor infectate, precum și urmărirea și carantinarea contactelor, potrivit reuters.com.

Se vor aștepta focare reînnoite în instituții precum aziluri de bătrâni, închisori și zone urbane dens populate.

În timp ce acoperirea vaccinării poate atinge niveluri ridicate în general, multe dintre acestea vor depinde de disponibilitatea ofertei de vaccin, care este limitată la nivel mondial, dar și de accesul și cererea în rândul anumitor grupuri de populație, a spus OPS.

„Ezitarea vaccinului poate încetini și mai mult absorbția populației sau poate împiedica realizarea deplină a potențialului de vaccinare”, se arată în raportul ramurii regionale a Organizației Mondiale a Sănătății.

În actualizarea sa privind situația COVID-19 din America, OPS a declarat că aproape toate țările și teritoriile din regiune au raportat detectarea a cel puțin uneia dintre cele patru variante COVID care prezintă interes.

Jumătate dintre acestea au detectat varianta Delta extrem de transmisibilă, care este acum tulpina dominantă în Canada, Mexic și Statele Unite, potrivit PAHO.

Regiunea Americii a fost lovită mai puternic decât alte părți ale lumii, cu peste 2 milioane de decese până acum. Statele Unite și Brazilia au înregistrat cel mai mare număr de decese din lume.

Brazilia, Columbia, Mexic, Peru și Statele Unite sunt printre primele 10 țări privind decesele cumulative la nivel global.

America Latină și Caraibe au înregistrat mai multe decese COVID decât Asia și Africa împreună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.