Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei atacă viitorul guvern israelian

palestina

Conducerea palestiniană din Cisiordania ocupată a declarat miercuri că intrarea, confirmată, a ultranaţionalistului Avigdor Lieberman în guvernul israelian reprezintă 'un risc real' pentru stabilitatea regională, transmite AFP.

 

"Acest guvern reprezintă un risc real de instabilitate şi extremism în regiune", a declarat pentru AFP Saëb Erakat, numărul doi al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP).

 

Acest guvern "va avea inevitabil drept consecinţe apartheid-ul, rasismul şi extremismul religios şi politic", a adăugat el.

 

Sami Abou Zouhri, un purtător de cuvânt al mişcării islamiste Hamas care conduce Fâşia Gaza, a afirmat că "alegerea lui Lieberman reprezintă o escaladare în privinţa rasismului şi extremismului", conform Agerpres.

 

"Hamas face apel la comunitatea internaţională să îşi asume responsabilităţile şi la cei care caută normalizarea şi coexistenţa cu ocupantul (israelian) - să renunţe la aceste fantasme", a precizat organizaţia într-un comunicat.

 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a încheiat miercuri un acord privind intrarea în guvern a lui Lieberman, numit pe postul crucial de ministru al apărării, care supervizează Teritoriile Palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.