Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa critică lipsa de progrese către instaurarea păcii în estul Ucrainei

Belarus Feed
OSCE

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a criticat joi lipsa de progrese în direcţia găsirii unei soluţii la conflictul din estul Ucrainei, transmite dpa.

''Nevoile umanitare trebuie să prevaleze în faţa consideraţiilor politice'', a declarat ministrul de externe suedez Ann Linde, în deschiderea reuniunii ministeriale a OSCE de la Stockholm.

Misiunea de observatori a OSCE trebuie să aibă garantat accesul nelimitat în întreaga Ucraină, a spus şefa diplomaţiei suedeze, a cărei ţară asigură în acest an preşedinţia organizaţiei.

Reuniunea ministerială de la Stockholm se desfăşoară într-o perioadă caracterizată de mai multe crize grave în Europa. ''Trebuie să inversăm această tendinţă pentru că, la aproape opt ani de la izbucnirea conflictului din Ucraina, criza securităţii europene ia amploare'', a afirmat Linde, potrivit Agerpres.ro.

Războiul din 2014 din Ucraina, care a izbucnit după anexarea Crimeii de către Rusia, s-a soldat cu peste 13.000 de morţi până acum.

În ciuda faptului că neagă acuzaţiile în mod constant, Moscova este în mare parte considerată susţinătoarea separatiştilor proruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.