Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația Salvaţi Copiii: Echipamente de protecţie şi aparatură medicală de 46.000 de euro vor fi livrate Spitalului Judeţean Suceava

www.romedic.ro
Aparat ventilatie pulmonara

Primele echipamente de protecţie şi aparatură medicală, în valoare totală de 46.850 de euro, vor fi livrate, miercuri, Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, informează Organizaţia Salvaţi Copiii, prin intermediul unui comunicat.

"Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' din Suceava, unde zeci de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 şi zeci de pacienţi şi-au pierdut viaţa, va primi de azi, prin intermediul mecanismului de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii România, o primă tranşă de echipamente de protecţie şi aparatură medicală vitale: un ventilator de suport respirator, patru injectomate şi echipamente de protecţie constând în mănuşi chirurgicale, măşti de protecţie, viziere, combinezoane de protecţie, bonete, botoşi şi 375 kg de dezinfectanţi de nivel înalt pentru suprafeţe/instrumentar medical şi aeromicrofloră. Costul total al dotării este de 46.850 de euro, cu o finanţare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group", a precizat sursa citată, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Testarea aleatorie a populației, esențială în combaterea COVID-19: De ce asimptomaticii joacă un rol-cheie în răspândirea infecțiilor / STUDIU

Organizaţia a menţionat că echipele sale locale sunt în permanentă legătură cu medicii din Suceava, oraş plasat în carantină totală, şi că în perioada următoare alte unităţi medicale din judeţ vor fi dotate prioritar.

"Peste 50 de spitale din Bucureşti şi din ţară au accesat până acum mecanismul de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii, solicitându-ne echipamente de protecţie, consumabile şi aparatură medicală vitală. Opt spitale au fost deja echipate pentru a putea face faţă situaţiei speciale şi grave create de pandemia de coronavirus", se menţionează în comunicat.

Vezi și: ATENŢIE! Guvernul a schimbat regimul stării de urgență: Creştere uriaşă a amenzilor, transparența decizională e suspendată

Conform organizaţiei, după Maternitatea Bucur, transformată în centru special pentru cazurile de Covid-19 la gravide, alte cinci spitale din Bucureşti şi din ţară au primit, săptămâna trecută, aparatură şi echipamente medicale indispensabile. Luni, Salvaţi Copiii a reuşit să achiziţioneze un ventilator de suport respirator performant pentru Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti.

Organizaţia a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 252.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.