Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Salvaţi Copiii România alocă în regim de urgenţă fonduri pentru achiziţionarea a 500 de tablete cu acces la internet pentru elevii din zonele roșii

Europa FM
copii tablete

Organizaţia Salvaţi Copiii România alocă în regim de urgenţă fonduri pentru achiziţionarea a 500 de tablete cu acces la internet, care să fie donate copiilor din aşa-numitele zone roşii - educaţie exclusiv online - sau galbene - participare şcolară hibrid - clasic şi online - al căror drept la educaţie e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participare şcolară reală.

Potrivit unui comunicat transmis AGEPRRES, organizaţia face un apel public pentru ca până în 14 septembrie toţi copiii aflaţi în această situaţie gravă de excluziune şcolară să îşi poată exercita dreptul universal la educaţie.

"E o situaţie de urgenţă, sunt câteva mii de copii care vor fi puşi într-o situaţie critică de neparticipare şcolară, pentru că nu au cum să acceseze cursurile online. E inadmisibil că s-a ajuns aici şi că tocmai copiii vulnerabili sunt sacrificaţi, dar e imperios necesar mai întâi să identificăm o soluţie şi apoi să lucrăm la un plan pe termen lung, care să nu mai permită astfel de situaţii. Facem un apel la solidaritate, mai e nevoie de cel puţin 4.500 de tablete cu acces la internet. Echipele Salvaţi Copiii sunt pe teren, culeg date şi se asigură că sprijinul ajunge nemijlocit la beneficiari", a afirmat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

Citește și: Liderul PSD Teleorman rupe rândurile și îi atacă pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă: ‘Un blestem’

Potrivit sursei citate, Salvaţi Copiii a reuşit să mobilizeze, până acum, mecanisme de finanţare pentru a dota 3.000 de copii cu tablete pentru a putea participa la cursuri online.

Conform studiului "Impactul COVID-19 asupra copiilor din România" realizat de Salvaţi Copiii România, aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer, singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecţiile online.

"Închiderea şcolilor şi organizarea arbitrară a unor cursuri şcolare online, acolo unde a fost posibil şi fără instrumente de evaluare a calităţii procesului de educaţie, a dus la situaţii-limită", se precizează în comunicat.

Intervenţia echipelor Salvaţi Copiii în perioada iulie-august 2020 a asigurat recuperarea decalajelor cauzate de lipsa accesului sau de accesul redus/slab calitativ la clasele desfăşurate online în perioada restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, organizând 100 de grupe pentru programul Şcoală după şcoală, unde au fost integraţi copiii de vârstă şcolară din comunităţi/familii vulnerabile care au fost marginalizaţi suplimentar în cele trei luni de carantină; 27 de grupe pentru Grădiniţa estivală, unde au fost integraţi copiii din ciclul preşcolar, care au fost scoşi în afara oricărui program educaţional la care copiii din medii sociale stabile au avut acces garantat, cu prioritate cei care urmează să frecventeze clasa pregătitoare în noul an şcolar.

Citește și: USR-PLUS propune o persoană condamnată penal la funcția de primar! Reacție incredibilă a lui Dacian Cioloș .

Clasele funcţionează în şcoli din Bucureşti, Constanţa, Craiova, Iaşi, Lupeni, Mangalia, Negreşti, Petrila, Reşiţa, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş şi Târgovişte.

De asemenea, 20 de grupe au fost deschise şi în mediul rural în localităţile Prejmer şi Viştea de jos, din judeţul Braşov şi în localităţile Bahnea şi Idiciu, din judeţul Mureş.

În total, 150 de cadre didactice, psihologi şi asistenţi sociali ai organizaţiei sunt implicaţi în organizarea şi susţinerea activităţilor de vară.

Persoanele fizice care vor sa susţină începerea şcolii în siguranţă o pot face donând online pe https://bit.ly/3k22P0.

Persoanele juridice pot de asemenea contribui, donând direct în contul Salvaţi Copiii RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.