Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia Salvaţi Copiii se luptă cu mortalitatea infantilă și donează un sistem de resuscitare şi un incubator Maternității din Deva

Radio Cluj
incubator copii

Un sistem de resuscitare şi un incubator pentru compartimentul de terapie intensivă al Maternităţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au fost donate unităţii medicale, miercuri, de Organizaţia Salvaţi Copiii, în cadrul programului de reducere a mortalităţii infantile derulat de această structură neguvernamentală.

Aparatura medicală performantă are o valoare de 40.800 de euro şi-i va ajuta pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe şi prematuritate. Astfel, medicii vor avea la dispoziţie un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre şi 100 de senzori pentru acestea.

"Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanţarea deficitară şi de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenţie este vitală atât în maternităţi, cât şi în comunităţi şi ne bazăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră", a declarat miercuri, la Deva, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu.

Rata mortalităţii infantile în judeţul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe ţară, fiind calculată la o valoare de 7,3 la mia de copii născuţi vii, faţă de 5,8 la nivel naţional.

"Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală şi, din păcate, numărul naşterilor premature este în continuă creştere. Fără aparatură performantă nu am putea interveni prompt, iar pentru acest lucru, vă mulţumim", a spus managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariş.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a menţionat că instituţia pe care o reprezintă se implică în modernizarea spitalului judeţean, pe care îl are în subordine. În acest context, secţiile unităţii medicale vor beneficia de investiţii pentru a le permite să trateze cazuri din ce în ce mai complexe.

"Echipamentele vor contribui la îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite de personalul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei (de neonatologie - n.r.). Din păcate, rata mortalităţii infantile în judeţul Hunedoara este mai mare decât media naţională, de aceea şi noi, administraţia judeţeană, vom depune toate eforturile pentru a asigura servicii medicale de calitate. Spitalul din Deva va avea una dintre cele mai moderne secţii de Pediatrie din ţară şi o maternitate în care se va putea interveni rapid în cazurile cu patologii grave. Le mulţumim reprezentanţilor Organizaţiei Salvaţi Copiii pentru sprijin", a declarat preşedintele CJ Hunedoara.

Organizaţia Salvaţi Copiii derulează un program naţional de reducere a mortalităţii infantile prin care au fost investiţi aproximativ 6 milioane de euro în dotarea a 100 de maternităţi, secţii de nou-născuţi şi secţii de pediatrie din toate judeţele ţării. Cele peste 830 de echipamente medicale donate unităţilor medicale au ajutat la supravieţuirea a peste 100.000 de copii, arată autorităţile, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.