Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia spaniolă Open Arms acuză UE că-i predă pe migranţi mafiilor traficanţilor de persoane

InfoMigrants
Open Arms

Fondatorul organizaţiei neguvernamentale spaniole Open Arms, Oscar Camps, a declarat sâmbătă pe insula Lampedusa (sudul Italiei) că Uniunea Europeană pune vieţile migranţilor care încearcă să ajungă în Europa în mâinile mafiilor care fac trafic de persoane, deoarece nu le permite să navigheze pe rute sigure în Marea Mediterană, informează EFE.

"Această Europă care uită uşor nu permite acestor persoane, ale căror vieţi sunt în pericol, să utilizeze rute sigure (pentru a ajunge pe continent). Dacă nu au rute sigure, asta înseamnă că ceea ce face Europa este să pună toate aceste vieţi în mâinile crimei organizate, când ar putea pur şi simplu să le permită să beneficieze de un drept al lor", a avertizat Camps.

Reprezentanţi ai Open Arms au susţinut o conferinţă de presă pe insula Lampedusa în contextul în care o navă a organizaţiei aşteaptă de săptămâna trecută în apele internaţionale să aibă acces într-un port sigur pentru a-i debarca pe cei 160 de migranţi aflaţi la bord, între care se află cel puţin patru minori şi trei femei însărcinate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.