Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţia World Wildlife Fund trage un semnal de alarmă legat de iminența producerii unor superincendii de vegetație în Europa

twitter.com
wwf

Organizaţia World Wildlife Fund (WWF) a avertizat joi în legătură cu riscul izbucnirii unor noi 'superincendii' care se răspândesc cu repeziciune ca urmare a valurilor de caniculă şi a secetei ce afectează Europa, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Deşi zona Mării Mediterane este cea mai afectată de incendiile de pădure, ţări din nordul Europei s-au confruntat la rândul lor recent cu uriaşe incendii forestiere.

Citește și: BREAKING Criminalul din Făget a fost dus cu mascații în fața procurorilor - Pentru ce INFRACȚIUNI va fi cercetat

În medie, 300.000 de hectare de pădure sunt distruse de flăcări în fiecare an în Europa, potrivit datelor oficiale.

Raportul, publicat de WWF Spania, arată că incendiile au provocat anual pagube pe continentul european în valoare de circa trei miliarde de euro.

Între 2017 şi 2018, incendii foarte greu de stins din cauza vânturilor puternice au condus la moartea a 225 de persoane în Portugalia, Grecia şi Spania, iar situaţia s-ar putea agrava din cauza alocării necorespunzătoare a resurselor, dar şi a temperaturilor globale în creştere, susţine WWF.

Vezi și: ALERTĂ - Prima amendă din România pentru încălcarea GDPR: O bancă a fost sancţionată cu 130.000 de euro

'Politica actuală privind combaterea incendiilor de pădure, care este bazată exclusiv pe un sistem de stingere, este depăşită şi ineficientă în lupta împotriva cu un nou tip de 'superincendii'', se arată în raportul WWF, care solicită mai multe măsuri de prevenire.

Pe lângă temperaturile globale în creştere, raportul WWF menţionează depopularea zonelor rurale şi urbanizarea haotică printre factorii care au condus la agravarea incendiilor de pădure.

Citește și: BREAKING Criminalul din Făget a fost dus cu mascații în fața procurorilor - Pentru ce INFRACȚIUNI va fi cercetat

Cel puţin 13 persoane au murit în urma ultimului val de caniculă care a cuprins Europa, în multe ţări, precum Franţa, depăşindu-se cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată. Peste 1.400 de incendii de pădure au fost deja raportate în 2019 în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.