Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizații civice cer desființarea Partidului România Unită

media-145362394345058100

Trei ONG-uri specializate pe drepturile omului și minorităților cer desființarea PRU, temându-se că  înființarea de către acesta a „Patrulei lui Vlad Țepeș”  va duce la violențe.

Romani CRISS, MCA Romania și ActiveWatch au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a iniția demersurile juridice pentru dizolvarea Partidului România Unită, precum și Consiliul Suprem de Apărare a Țării, pentru a pune această problemă pe agenda CSAT și a identifica soluțiile necesare pentru apărarea statului de drept, informează o scrisoare deschisă adresată președinției și Guvernului.

Autorii compară Patrula lui Vlad Țepeș cu Garda Maghiară.

„Înființarea organizației paramilitare „Patrula lui Vlad Țepeș” de către Partidul România Unită vine ca o confirmare a intențiilor conducerii partidului de a dezvolta propria construcție politică după modelul partidului de extremă dreapta Jobbik, din Ungaria. La nivelul Uniunii Europene, și nu numai, este foarte bine cunoscută acțiunea Gărzii Maghiare, organizația paramilitară condusă de un fost ministru al apărării din Ungaria, și efectele devastatoare asupra comunităților de romi din țara vecină.”

Ei mai susțin că nu este nevoie ca statul român să aștepte desfășurarea unor violențe ci, conform jurisprudenței CEDO, este suficient să constate că „patrula” a făcut pași concreți pentru a implementa principii incompatibile cu prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului. Ei cred că declarațiile privind rolul „patrulei” de a „da zăpada” sunt de fațadă și că intențiile reale ale PRU pot fi observate citind un manifest al lui Bogdan Diaconu, președintele PRU.

„Ne-am săturat să ne învețe Europa care sunt drepturile infractorilor, minorităților, homosexualilor, pedofililor, musulmanilor, în timp ce noi, românii, nu mai avem decât dreptul să murim în tăcere”, spune Diaconu în textul preluat de cele trei organizații.

Citiți și

Dacă nu stai cuminte vine țiganul și te fură! Sau despre eugenismul capitalist!

Cui îi este frică de România Unită

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.