Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizațiile criminale și grupurile mafiote se îndreaptă din ce în ce mai mult către criptomonede

cryptocoinspy.com
criptomonede infractiuni hack dark

„Toate organizațiile criminale, inclusiv cele de tip mafiot, au un interes în utilizarea acestor instrumente pentru afacerea lor”, a declarat un purtător de cuvânt al DIA pentru Zeit Online . Pentru siguranța sa personală, purtătorul de cuvânt nu ar fi fost identificat.

De asemenea, DIA a publicat recent un raport care acoperă criminalitatea organizată în Italia în primele șase luni ale anului 2020 - ultima perioadă din care au fost extrase datele.

„Ndrangheta, cel mai puternic sindicat criminal al țării, este din ce în ce mai acordat instrumentelor moderne, cum ar fi criptomoneda și dark web”, a spus DIA în raport.

Raportul a adăugat că criptomonedele sunt folosite pentru a plăti anonim droguri sintetice precum Ecstasy sau LSD, un comerț care a crescut în mijlocul pandemiei COVID-19.

Aceasta nu este prima dată când criptomonedele și dark web sunt folosite pentru a facilita criminalitatea. De fapt, în 2020, furnizorii de web întunecate au câștigat mai mulți bani ca niciodată.

Un raport Chainalysis a constatat că, în timp ce piețele web întunecate au scăzut ca număr, acestea au crescut în venituri în timpul pandemiei COVID-19 în curs.

"În timp ce veniturile totale ale pieței darknet au depășit deja totalurile din 2019, numărul total de achiziții și clienții probabili au scăzut semnificativ, deși achizițiile rămase au valori mai mari", a spus Chainalysis în decembrie anul trecut.

Veniturile în creștere au fost măsurate cu criptomonede care includeau bitcoin , Bitcoin Cash , Litecoin și Tether , susținând cererile făcute de Direcția Anti-Mafie din Italia.

Ingo Fiedler, cofondator al Blockchain Research Lab, a sugerat că datele arată că finanțarea criptografică ilicită devine din ce în ce mai multă competență a infractorilor sofisticati - la fel ca grupurile mafiote și organizațiile criminale organizate descrise de DIA.

„Doar cei mai sofisticați își pot ascunde urmele până acum. Acest lucru împiedică micii dealeri să participe la piață și o tendință firească către dealeri mai puțini, dar mai mari pe acele piețe ”, a declarat atunci Fiedler pentru Decrypt .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.