Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizaţiile PSD din teritoriu sunt categorice: 'Nu va face parte din guvernul nostru'

psd sigla

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că vicepremierul Vasile Dîncu nu va face parte dintr-un viitor guvern PSD, iar viitorul premier va fi un membru PSD, în situaţia în care viitorul premier nu va fi un social-democrat, partidul fiind în opoziţie. Stănescu a precizat că se va opune unei eventuale susţineri a lui Vasile Dîncu de către PSD pentru funcţia de prim-ministru.

"Domnul Dîncu a spus clar - domne, eu am fost membru PSD acum 100 de ani - sau când a fost el membru, nu mai sunt membru de partid dar eu sunt de stânga, intelectual zice dumnealui. Acum, or fi mulţi intelectuali, intelectual de stânga spune dumnealui, elegant. (...) Eu sunt convins că Dîncu, dacă mă întrebaţi pe mine sincer, Dâncu nu va face parte din guvernul PSD. Şi vă mai spun ceva şi merg până la capăt. Eu unul voi fi împotrivă, eu voi fi împotrivă la aşa ceva, ca Dîncu să facă parte din guvern, prim-ministru PSD. Eu voi fi împotrivă la aşa ceva", a subliniat Paul Stănescu. Liderul PSD Olt a adăugat că PSD nu va susţine tehnocraţi la guvernare după alegerile parlamentare din luna decembrie. "Toate discuţiile pe care le-am avut la nivel naţional atunci când ne-am întâlnit cu preşedintele partidului şi cu toţi ceilalţi colegi, nu acceptăm decât o singură variantă: prim-ministru PSD şi punct, dacă nu vom fi în opoziţie. Prim-ministru PSD, dacă nu PSD va fi în opoziţie. (...)Viitorul guvern va fi un guvern politic, pentru că este o asumare politică, nu vom veni cu tehnocraţi să spună: ştiţi, noi n-avem nicio răspundere. Nu, va fi un guvern politic, care îşi va asuma toate aceste lucruri", a declarat preşedintele PSD Olt.

Întrebat de posibile alianţe între PSD şi alte alte partide pentru formarea unui nou guvern după alegeri, Stănescu a arătat că ALDE este partenerul PSD, iar UDMR- au fost "parteneri foarte serioşi" de guvernare. "Partenerii noştri sunt ALDE. (...)Sigur că, după ce se vor termina alegerile şi vom vedea care este structura Parlamentului României, eu cred că pot avea loc foarte multe discuţii. Nu ştiu dacă cu PMP-ul sau eu ştiu, cu altcineva, nu ştiu lucrul ăsta, pentru că nu decid eu. Ne gândim şi la UDMR, de ce să nu ne gândim, până la urmă vă dau un exemplu, parteneri de guvernare care tot timpul au fost şi cu PSD şi cu dreapta şi au fost parteneri foarte serioşi. Noi ne gândim să luăm un scor cât mai bun ca să nu avem nevoie (de formarea unor alianţe-n.r.) dar după ce vom vedea structura Parlamentului, atunci vom lua aceste decizii care nu sunt uşoare şi nu le decidem noi, la Olt, sau altă filială din ţară. Decizia este la nivel naţional", a răspuns Paul Stănescu. El a accentuat faptul că, în eventualitatea formării unei alianţe pentru guvernare, PSD îşi va impune condiţiile. "În alianţa respectivă angajamentul nostru de guvernare trebuie să fie luat în condiţiile noastre", a subliniat liderul PSD Olt. Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a spus, în context, că PSD va impune ca premierul să fie din rândul social-democraţilor şi, în cazul unei alianţe, aceasta să ia în considerare angajamentul de guvernare propus de social-democraţi. "Noi avem două condiţii clare pentru alianţa care se va forma: premierul să fie dat de PSD, deci membru PSD, nu numele unei persoane anume, (...) vorbim de asumarea unui program de guvernare. Partidul îşi asumă un program de guvernare. După ce lumea ne va vota şi vedem exact ce procent avem, vorbim şi de oameni, bineînţeles guvernul se va forma din oameni politici (...). Şi, în al doilea rând, în alianţa respectivă angajamentul nostru de guvernare să fie luat în considerare", a conchis Oprescu, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.