Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorii premiilor Brit vor reformula categoriile pentru a nu marginaliza artiștii non-binari

sky
BRIT AWARDS

Organizatorii premiilor Brit, dedicate celor mai remarcabili cântăreți britanici, ar putea regândi categoriile de acordare a distincțiilor pentru a nu marginaliza artiștii non-binari, modificările fiind așteptate pentru ceremonia de decernare a trofeelor din anul 2021, potrivit MEDIAFAX.

Cântăreţul britanic premiat cu Grammy, Sam Smith a anunțat la jumătatea lunii septembrie că se declară non-binar. El a explicat că nu se simte "nici bărbat, nici femeie, ci undeva între".

Smith s-a alăturat astfel unui număr în creștere de vedete care s-au declarat non-binare, precum Jill Soloway, care a și creat serialul cu tematică transgender "Transparent", și Asia Kate Dillon, din seria "Billions".

În acest context, organizatorii premiilor Brit, acordate anual, își propun să modifice categoriile în care sunt încadrați artiștii. Sunt vizate categoriile Cea mai bună cântăreață și cel mai bun cântăreț, arată surse citate de tabloidul britanic.

Modificările ar fi gândite pentru a evita definirea persoanelor în funcție de gen, în cadrul festivității de decernare a premiilor.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Primele IMAGINI cu micuța UCISĂ în mașina olandezului

"Șefii din industrie sunt atenți la schimbările care au loc. Categoriile vor evolua în următorii ani. Secțiunile consacrate vor fi menținute și în luna februarie, pentru următoarea ediție a premiilor, schimbările fiind prevăzute pentru anul 2021. Organizatorii se vor consulta cu artiștii aflați în astfel de situații pentru a găsi cele mai bune soluții", a declarat o sursă din industria muzicală pentru The Sun.

Decizia de a schimba categoriile a fost întâmpinată cu reținere, multe voci considerând că existența unei singure categorii pentru cel mai bun muzician britanic, ar putea duce la marginalizarea femeilor. Jess Glynne și Dua Lipa sunt singurele interprete britanice prezente în topul 20 ale albumelor cu cele mai bune vânzări, la jumătatea anului 2019.

Premiile Brit nu sunt singurul eveniment pentru care se ia în considerare modificarea categoriilor pentru care se acordă trofee.

În anul 2012, organizatorii premiilor Grammy au eliminat clasificarea în funcție de gen a muzicienilor și au fost criticați în ultimii ani pentru că tot mai puține femei au ajuns printre laureați.

Începând din 1977, premiile Brit sunt acordate anual celor mai remarcabili cântăreți britanici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.