Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizatorul turneului de la Roland Garros, Federaţia Franceză de Tenis, a anunţat amânarea celui de-al doilea grand slam al anului

Roland Garros

Organizatorul turneului de la Roland Garros, Federaţia Franceză de Tenis (FFT), a anunţat, marţi, amânarea celui de-al doilea grand slam al anului. Competiţia era programată între 24 mai şi 7 iunie, iar noul interval stabilit de organizatori este 20 septembrie - 4 octombrie, anunță news.ro.

"Cu scopul de a garanta sănătatea şi securitatea tuturor celor implicaţi în pregătirea acestui turneu, FFT a decis să organizeze ediţia 2020 a turneului de la Roland Garros din 20 septembrie până în 4 octombrie", a precizat FFT, într-un comunicat.

Citește și: Un pacient cu Covid-19 internat la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a refuzat să poarte mască, tușind spre cadrele medicale

Se pare că decizia FFT de a amâna French Open, turneu care se dispută sub egida Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), pentru septembrie, la o săptămână după încheierea US Open, ultimul grand slam al anului, a luat prin surprindere pe toată lumea, jucători, ATP şi WTA. Forurile profesioniste nu au comentat încă acest subiect, dar au făcut-o deja unii jucători.

"Asta este nebunie. Anunţ important al schimbării datelor turneului de la Roland Garros, la o săptămână după US Open. Nicio comunicare cu jucătorii sau cu ATP. Avem zero de spus în acest sport. E timpul să ne unim", a declarat tenismenul canadian Vasek Pospisil, membru al consiliului jucătorilor din ATP.

"Cee? Iar aflăm de pe Twitter", a reacţionat şi Sorana Cîrstea, iar japoneza Naomi Osaka a postat un mesaj în limba franceză: "excusez moi??? (scuzaţi-mă???)".

Mesajul ucrainencei Elina Svitolina a fost în aceeaşi notă:

"Încă o dată, am aflat de pe Twitter", a scris şi argentinianul Diego Schwartzman.

Citește și: Gigi Becali, tratament gratuit pentru bolnavii de cancer! Donație impresionantă și pentru ‘Matei Balș’

Perioada aleasă de organizatorii French Open cade peste alte competiţii programate în mod tradiţional în acele date, turneele ATP de la Metz, Sankt Petersburg, Chengdu, Sofia, Zhuhai şi Laver Cup de la Boston, competiţie iniţiată de Roger Federer şi la care participă jucători importanţi, precum şi cele WTA de la Guangzhou, Seoul, Tokyo şi Wuhan.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii ATP, WTA şi ITF nu au fost disponibili pentru a comenta acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.