Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orgie sexuală gay într-o parhohie catolică: un episcop a demisionat / un bărbat a leșinat în timpul actului sexual

Radu Pop
Radio Vatican
preot catolic popa

Orgie sexuală într-o parhohie catolică: un episcop a demisionat / un bărbat gay prostituat a leșinat la orgie

Vaticanul a anunţat demisia unui episcop polonez responsabil de o dioceză în sudul Poloniei, caz care a atras atenţia presei după dezvăluiri privind o orgie sexuală care ar fi fost organizată de un preot, relatează AFP, informează Agerpre.

Comunicatul publicat de Vatican menţionează că "Sfântul Părinte a acceptat demisia de la guvernarea pastorală a diocezei din Sosnowiec (Polonia) prezentată de Excelenţa Sa Mgr Grzegorz Kaszak", fără a da o explicaţie specială pentru această decizie.

Presa poloneză aminteşte însă cu această ocazie de cel mai recent scandal petrecut în septembrie la Dabrowa Gornicza, în dioceza Sosnowiec, unde unul dintre preoţi a organizat o orgie în parohia sa invitând o prostituată.

Cazul a ieşit la iveală pentru ca bărbatul invitat şi-a pierdut cunoştinţa în cursul serii şi a fost necesară intervenţia echipelor de salvare.

"Părintele Tomasz Z. şi doi mireni au comis o încălcare foarte gravă a standardelor morale, pe care Biserica nu o tolerează şi o condamnă cu fermitate. Incidentul a devenit un motiv de mare scandal pentru credincioşi şi de indignare îndreptăţită a publicului", se arată pe site-ul oficial al diocezei.

La rândul său, anunţându-şi demisia marţi, episcopul Kaszak le-a cerut enoriaşilor să-l "ierte" pentru "slăbiciunile sale umane".

Mass-media din Polonia, o ţară cu tradiţie catolică, a făcut referire, de asemenea, la două scandaluri anterioare care ar fi avut loc în aceeaşi dioceză din Sosnowiec.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.