Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orientul Mijlociu a luat fața Ucrainei: pe lângă cele două portavioane, Statele Unite vor trimite și avioane de luptă în regiune

Nexta
avioane de lupta

Forțele aeriene americane centrale au anunțat sâmbătă că vor trimite avioane de vânătoare F-15E și avioane de atac la sol A-10 în zona Orientului Mijlociu, informează Rador Radio România.

Desfăşurarea avioanelor de luptă de la Escadrila de vânătoare expediționară 494 și, respectiv, de la Escadrila de vânătoare expediționară 354, "consolidează poziția SUA și îmbunătățește operațiunile aeriene în întreg Orientul Mijlociu", se arată într-un comunicat al forțelor aeriene ale SUA, dar nu precizează numărul de avioane de luptă implicate.

O postare pe rețelele de socializare a Comandamentului Central al SUA precizează că avioanele de luptă A-10 se vor alătura unei alte escadrile de avioane aflată deja în regiune. "Prin poziționarea unor avioane de luptă avansate și integrarea cu forțele comune și de coaliție, ne consolidăm parteneriatele și întărim securitatea în regiune", a declarat generalul-locotenent Alexus Grynkewich, comandantul Forței Aeriene 9, într-o declarație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.