Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orientul Mijlociu fierbe: Liga Arabă acuză Israelul de 'crimă de război', după ultimele decizii

twitter
Liga Araba

Miniştrii de Externe ai statelor membre ale Ligii Arabe au condamnat joi, într-o reuniune prin videoconferinţă, planul israelian de anexare a unor părţi din Cisiordania ocupată, pe care-l consideră o ”nouă crimă de război” împotriva palestinienilor, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Un proiect de această natură ”reprezintă o nouă crimă de război care se adaugă numărului-record de crime brutale comise de către Israel împotriva poporului palestinian”, denunţă într-un comunicat organizaţia panarabă cu sediul la Cairo.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a stabilit la 1 iulie data începerii unor discuţii cu privire la anexarea coloniilor israeliene din Cisiordania, a Văii Iordanului şi a coastei de nord a Mării Moarte.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier?

Netanyahu se declara încrezător, duminică, în obţinerea aprobării Statelor Unite, care au prezentat în ianuarie un plan de pace respins de către palestinieni.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a anunţat miercuri că statului evereu îi revine să decidă ”în ultim resort” să realizeze sau nu aceste planuri.

Aproximativ 65.000 de palestinieni şi 11.000 de coloni israelieni trăiesc în Valea Iordanului şi în nordul Mării Moarte, potrivit B'Tselem, o asociaţie israeliană de apărarea drepturilor omului.

Liderii palestinieni consideră că anexarea unor părţi din Cisiordania ocupată ar aneantiza soluţia cu două state, unul israelian şi unul palestinian, aflate în centrul procesului de pace în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.