Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Originea Covid devine o miză uriașă pentru SUA și China: Beijingul acuză FBI

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

China a acuzat din nou serviciile de informaţii din Statele Unite de politizare a subiectului privind originea virusului care provoacă COVID-19, transmite BBC, relatează Rador.

Acuzaţiile Beijingului survin după ce Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA a declarat că, cel mai probabil, coronavirusul care a declanşat pandemia de COVID-19 a scăpat dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan. Vânătoarea după originea coronavirusului a ajuns din nou în mijlocul "meciului" dintre Washington şi Beijing.

Ce spune FBI

Șeful FBI, Christopher Wray, susține că „cel mai probabil” pandemia a fost rezultatul unui accident de laborator din China, potrivit BBC.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că instituția pe care o conduce crede că „cel mai probabil" COVID-19 provine dintr-un „laborator controlat de guvernul chinez".

„FBI a apreciat de ceva timp că originea pandemiei este cel mai probabil un incident de laborator", a declarat Wray pentru Fox News.

Aceasta este prima confirmare publică a aprecierii clasificate a FBI cu privire la modul în care a apărut virusul. În interviul de marți, Wray a mai spus că autoritățile din China „au făcut tot posibilul pentru a zădărnici și obstrucționa" eforturile de identificare a sursei pandemiei globale.

China a negat existența unei scurgeri în laboratorul din Wuhan, calificând acuzația drept defăimătoare.

Comentariile lui Wray vin la o zi după ce ambasadorul SUA în China a cerut ca țara să fie „mai cinstită" cu privire la originile COVID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.