Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCAR 2016 O ediţie cu mulţi absenţi şi multe nominalizări în premieră

the oscar

A 88-a ediţie a premiilor Oscar va fi marcată de mari absenţe între cei nominalizaţi, precum actorul de culoare Idris Elba, dar şi de multe nume noi, precum cel al actriţei Brie Larson sau profesionişti veterani de talia lui Ennio Morricone, în vârstă de 87 de ani, care ar putea câştiga pentru prima oară Oscarul pentru una din compoziţiile sale, relatează EFE. 

Legendarul muzician italian, care a compus coloana sonoră a unor filme ca 'The Mission' sau 'Cinema Paradiso', a primit în 2007 un Oscar pentru întreaga sa carieră, dar nu a primit statueta pentru niciuna din compoziţiile sale, deşi a fost nominalizat de şase ori. O datorie uriaşă din partea Academiei de la Hollywood, care s-ar putea revanşa anul acesta pentru contribuţia lui Morricone la coloana sonoră a filmului 'The Hateful Eight', al lui Quentin Tarantino. 

După 20 de ani de la prima sa nominalizare ar putea primi un Oscar şi Leonardo DiCaprio, care porneşte ca favorit în cursă pentru interpretarea exploratatorului din filmul 'The Revenant'. În afară de cei care aşteaptă de mulţi ani râvnitul premiu, anul acesta sunt şi multe nume noi în cursa Oscarurilor. Nu mai puţin de opt interpreţi aspiră prima oară la Oscar, dintre care trei pentru rolul principal: Bryan Cranston, fostul profesor excentric din serialul 'Breaking Bad', care îl joacă acum pe Dalton în "Trumbo"; Charlotte Rampling pentru '45 years', şi practic necunoscuta Brie Larson, care este favorită pentru rolul său din 'Room'. 

Mark Rylance, pentru rolul spionului din 'Bridge of Spies', se află la prima sa nominalizare pentru un rol secundar, la fel ca Tom Hardy, pentru 'The Revenant'. În aceeaşi categorie, dar la secţia feminină îşi dispută Oscarul trei nume noi: Jennifer Jason-Leigh, pentru 'The Hateful Eight'; Rachel McAdams, în 'Spotlight' şi Alicia Vikander, pentru 'The Danish Girl'. 

În faţa lor stau cinci nume grele aureolate deja de un Oscar: Eddie Redmayne, Christian Bale, Cate Blanchett, Kate Winslet şi Jennifer Lawrence, care este la 25 de ani cea mai tânără actriţă care însumează 4 nominalizări şi care a câştigat deja de două ori Oscarul. Şi Sylvester Stallone, nominalizat şi favorit la Oscar pentru rolul secundar în 'Creed', optează din nou la acest premiu după 'Rocky' (1976). Este al şaselea actor din istorie nominalizat pentru acelaşi rol în două filme diferite. Toţi actorii nominalizaţi sunt însă albi ceea ce a suscitat o amplă polemică şi care a dus la boicotarea ceremoniei de câteva personalităţi de culoare. 

Este vorba de Spike Lee sau de Will Smith, pe care mulţi consideră că ar fi trebuit să primească o nominalizare pentru rolul său din 'Concussion'. La fel s-a întâmplat şi cu Idris Elba, care în pofida minunatei sale interpretări în filmul 'Beasts of no Nation' nu a fost nominalizat. Nu sunt însă singurele absenţe notabile din categoria nominalizărilor. Nu a fost inclus, deşi ar fi trebuit, Ridley Scott, pentru 'The Martian', care a primit şapte nominalizări, printre care şi pentru cel mai bun film, dar nu şi pentru regie. Nu este prezentă nici Charlize Theron, cu spectaculoasa ei schimbare de registru în 'Mad Max: Fury Road'.

Nu este prezent nici 'Carol' la categoria cel mai bun film şi nici regizorul său Todd Haynes, pentru regie, la fel ca nici Aaron Sorkin pentru genialul său scenariu din 'Steve Jobs'. La categoria cel mai bun regizor nu a fost nominalizat nici Steven Spielberg, pentru 'Bridge of Spies'. Această nominalizare l-ar fi făcut pe Spielberg să aibă un număr record de nominalizări pentru regie - 15 - deşi pentru 'Schindler's List' el a primit deja râvnitul Oscar. 

Recordul absolut îl deţine John Williams cu nu mai puţin de 50 de nominalizări, cea de anul acesta pentru 'Star Wars: The Force Awakens'. Dacă va câştiga va primi şasea statuetă, departe însă de cele nouă câştigate de Alfred Newman. Un record ar putea doborî şi mexicanul Emmanuel Lubezki, care pentru spectaculoasa sa imagine cinematografică în 'The Revenant' aspiră la al treilea Oscar consecutiv - după 'Gravity' şi 'Birdman' - ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Şi compatriotul său Alejandro González Ińárritu ar putea fi primul regizor care primeşte doi ani la rând Oscarul. Anul trecut l-a primit pentru 'Birdman'. 

De remarcat că dacă González Ińárritu obţine Oscarul pentru cel mai bun regizor cu 'The Revenant', vor fi trei premii consecutive pentru realizatorii mexicani, după cel din 2014 înmânat lui Alfonso Cuarón pentru 'Gravity' şi cel de anul trecut acordat lui Ińárritu pentru 'Birdman'. Cucerirea hispanică a Hollywood-ului începe să devină realitate, încheie EFE.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.