Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE îşi sporeşte numărul de observatori în estul Ucrainei

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) intenţionează să-şi crească numărul de observatori, ca parte a misiunii sale de monitorizare în estul Ucrainei, să consolideze capacitatea tehnică a acesteia şi să majoreze orele de patrulare de-a lungul liniei de contact în zona de ostilităţi în Donbas, a anunţat preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul de externe al Austriei, Sebastian Kurz, relatează joi Interfax în pagina sa electronică, conform agerpres.

Citeşte şi: După ce a fost condamnat la 9 ani de înDupă ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare, fostul premier face plângere la CEDO

"Una din principalele probleme cu care se confruntă OSCE este criza din Ucraina şi din jurul Ucrainei. Aceasta criză are o serie de aspecte: anexarea Crimeii, livrări de arme în Donbas, rolul Federaţiei Ruse, punerea în aplicare a acordurilor Minsk şi numeroase acte de violenţă. Toate aceste aspecte sunt discutate cu regularitate în cadrul OSCE", a declarat Kurz, într-o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Potrivit acestuia, nivelul de violenţă observat în estul Ucrainei în ultimele zile este absolut inacceptabil. În acest context, preşedintele în exerciţiu al OSCE a cerut tuturor părţilor să pună în aplicare acordurile de la Minsk şi să respecte încetarea focului convenită între beligeranţi.

În plus, el a declarat că "OSCE depune eforturi pentru soluţionarea altor conflicte din regiune, în special a conflictelor transnistrean (Republica Moldova), din Georgia şi din Nagorno-Karabah", enclavă azeră locuită de o majoritate armeană.

Citeşte şi: Un INCENDIU masiv a acoperit cu fum oraşul Sydney - FOTO/VIDEO

Austria a preluat preşedinţia OSCE într-o perioadă destul de dificilă, a menţionat ministrul de externe austriac. "Oriunde te uiţi, observi ameninţări grave la adresa păcii şi securităţii. Austria va sprijini toate eforturile pentru a realiza progrese în rezolvarea conflictelor transnistrean, a celor din Georgia (Abhazia şi Osetia de Sud) şi din Nagorno-Karabah", a subliniat preşedintele OSCE, citat de Interfax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.