Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE pune un verdict NEAȘTEPTAT: Ce s-a întâmplat, de fapt, la prezidențialele din Rusia

REUTERS/ Sergei Karpukhin
putin deget

Alegerile prezidenţiale din Rusia au fost bine organizate, dar s-au caracterizat prin restricţii impuse libertăţilor fundamentale şi absenţa unei competiţii reale - se arată în raportul preliminar al misiunii de observatori OSCE, prezentat cu puţin timp în urmă, la Moscova.

Raportul subliniază că alegerile s-au desfăşurat într-un mediu supracontrolat şi au fost marcate de presiuni la adresa vocilor critice, scrie romania-actualitati.ro.

Citește și: Detaliu interesant! Ce a făcut Israela Vodovoz cu o lună înainte să moară

Între aspectele negative, sunt menţionate refuzul de a înregistra şase candidaţi, între care şi liderul de opoziţie, Alexei Navalny, cât şi acoperirea, in extenso, în mass-media, a activităţii lui Vladimir Putin.

Aceasta, alături de refuzul lui Putin de a participa la dezbaterile televizate, i-a plasat pe ceilalţi candidaţi în condiţie de inegalitate, chiar dacă televiziunile au acordat dezbaterilor timpii de antenă legali.

Citește și: Un nou proiect de lege! Sunt vizate pensiile SPECIALE

Alegerea, fără o competiţie legală, nu este o alegere rea - a afirmat şeful Delegaţiei de observatori OSCE, Michael Georg Link. El a recunoscut însă modul profesionist şi eficient în care Comisia Electorală Centrală a administrat aspectele juridice şi tehnice ale scrutinului.

Marietta Tidei, şefa Delegaţiei Adunării parlamentare a OSCE, a subliniat că deşi candidaţii au putut să îşi desfăşoare liber campania, în ultimele săptămâni, această posibilitate trebuie să existe şi în afara perioadei electorale, cât şi la nivelul întregii societăţi.

Citește și: Un nou proiect de lege! Sunt vizate pensiile SPECIALE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.