Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE se implică în Ucraina: Ce spune şeful instituţiei

osce ucraina

Luptele dintre separatiştii proruşi şi trupele guvernamentale s-au intensificat în estul Ucrainei în pofida apelurilor la respectarea acordului de pace încheiat în urmă cu un an, a atras atenţia vineri şeful misiunii OSCE de monitorizare a situaţiei din Ucraina, Ertugrul Apakan, informează Reuters. Acordul de încetare a focului, încheiat la Minsk în februarie anul trecut, nu a reuşit să ducă la oprirea completă a conflictului din estul Ucrainei, intrat deja în al treilea an.

Cele două părţi beligerante se acuză reciproc de încălcarea termenilor acordului, care include o retragere a armamentului greu, şi zilnic se înregistrează victime militare sau civile. ''Observăm cu mare îngrijorare, de câteva luni, deteriorarea situaţiei din est. Este regretabil că cele două părţi nu au dat curs apelurilor noastre la reţinere'', a spus reprezentantul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Douăzeci de soldaţi au fost ucişi în luna martie, cel mai grav bilanţ lunar începând din august anul trecut, în timp ce alţi şapte au fost omorâţi de la începutul lunii aprilie. În ultimele 24 de ore, poziţiile ucrainene de pe linia frontului au fost ţinta celui mai dur atac cu mortiere şi arme uşoare după data de 27 august 2015. Cele mai multe atacuri au avut loc în zona oraşului Avdiivka, situat la nord de Doneţk, fief al rebelilor proruşi.

Peste 9.000 de persoane au fost ucise după izbucnirea luptelor dintre forţele ucrainene şi rebelii separatişti, în aprilie 2014. Autorităţile de la Kiev şi Occidentul acuză Rusia că încearcă să destabilizeze Ucraina prin sprijinirea rebelilor cu arme şi personal, acuzaţie respinsă ferm de către Kremlin, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.