Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSDO anunţă încălcarea armistiţiului în Siria

Confruntări între forţele regimului sirian şi grupări ale insurgenţilor au izbucnit vineri lângă Damasc, în pofida unui armistiţiu respectat în linii mari începând cu miezul nopţii în Siria, a anunţat organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP, conform agerpres.

Citeşte şi: Rusia a BOMBARDAT poziţiile jihadiştilor SI din Al-Bab

Deocamdată nu se cunoaşte care dintre părţile beligerante a lansat ostilităţile în regiunea Wadi Barada, în nord-vestul capitalei siriene, a subliniat organizaţia neguvernamentală. Părţile se acuză reciproc de a fi responsabile de acest lucru, potrivit sursei citate.

"Confruntările au izbucnit şi continuă lângă două sate din regiunea Wadi Barada şi sunt însoţite de lovituri aeriene întreprinse de elicoptere împotriva poziţiilor unor grupări rebele şi ale Fateh al-Sham", fosta ramură siriană a Al-Qaida, denumită altădată Frontul al-Nusra, precizează directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. "Aceste confruntări constituie o încălcare a armistiţiului", a subliniat el.

Regiunea Wadi Barada, dar şi Ad'n al-Fije, cituată la 15 km nord-vest de capitală, constituie principala sursă de apă pentru Damasc. De aproape o săptămână, capitala este privată de apă curentă, regimul acuzându-i pe rebeli că au "contaminat cu motorină" apa care ajunge la Damasc.

Potrivit ONU, patru milioane de oameni de la Damasc şi din împrejurimile oraşului sunt privaţi de apă din 22 decembrie.

Citeşte şi: LOVITURĂ de TEATRU pe scena politică germană. Martin Schulz RENUNŢĂ la candidatură

Penuria de apă a intervenit în condiţiile în care de mai multe zile regimul bombarda regiunile Wadi Barada şi Ad'n al-Fije, pentru a face presiune asupra fracţiunilor islamiste şi jihadiştilor din Fateh al-Sham şi a le impune un "acord de reconciliere", potrivit OSDO.

În ultimele luni, regimul lui Bashar al-Assad a reuşit să recucerească mai multe localităţi rebele de lângă Damasc, ca urmare a acestor "acorduri de reconciliere", ce prevăd retragerea insurgenţilor şi susţinătorilor lor spre provincia Idlib (nord-vest).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.