Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din regiunea rusă Osetia de Nord sar în ajutorul lui Putin: Aplică restricţii de călătorie pentru cei care fug de mobilizare

osetia

Autorităţile din regiunea rusă Osetia de Nord, care se învecinează cu Georgia, pun în aplicare restricţii de călătorie pentru a împiedica oamenii să fugă în Georgia cu scopul de a evita recrutarea în armată, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

”Astăzi (n.r. miercur) am semnat un decret privind introducerea unui regim de alertă ridicată pe teritoriul Osetiei de Nord. Decretul restricţionează intrarea vehiculelor de pasageri pe teritoriul republicii. Decizia de a introduce un regim de alertă ridicată este o măsură temporară forţată: situaţia nu poate fi lăsată la voia întâmplării”, a declarat şeful regiunii, Sergei Meniailo, pe contul de Telegram.

El a mai spus că doar în ultimele două zile, peste 20.000 de oameni au intrat în Georgia pe la punctul de trecere Verkhnii Lars.

”Nu vom fi capabili fizic să asigurăm ordinea şi securitatea dacă acest flux continuă să crească”, a subliniat oficialul.

Meniailo a mai declarat că la intrările în republică şi la punctul de control sunt organizate grupuri operative mobile, care îi vor verifica pe cei care intră în republică.

”Dacă un cetăţean este supus recrutării, în conformitate cu lista federală, i se va înmâna la faţa locului o citaţie. Acest lucru se va aplica cetăţenilor care sunt înregistraţi în armată nu numai în Osetia de Nord, ci şi în alte regiuni ale ţării”, a adăugat el.

Oficialul a precizat că persoanelor care au vârsta legală mobilizării ”li se va explica ce consecinţe le aşteaptă, în conformitate cu legea Federaţiei Ruse, în cazul evitării serviciului militar”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.