Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ostatic australian, în vârstă de 88 de ani, a fost eliberat de Al-Qaida după șapte ani

psnews.ro
Al-Qaida

Un medic australian în vârstă de 88 de ani, ținut prizonier în Africa de Vest de militanții Al-Qaida timp de peste șapte ani, a fost eliberat.

Kenneth Elliott este în siguranță și a ajuns la familia sa, a declarat ministrul de externe al Australiei, potrivit BBC.

El și soția sa au fost capturați în 2016 în apropierea graniței dintre Mali și Burkina Faso, unde au condus o clinică timp de peste 40 de ani, scrie Mediafax.

Localnicii au creat o pagină de Facebook și au făcut campanie pentru eliberarea lor. Grupul afliliat Al-Qaida a eliberat-o pe soția lui, Jocelyn, după trei săptămâni, în urma presiunilor publice.

„La vârsta de 88 de ani și după mulți ani petrecuți departe de casă, Dr. Elliott are acum nevoie de timp și intimitate pentru a se odihni și a-și reface forțele. Vă mulțumim pentru înțelegere și compasiune", a anunțat familia prin intermediul unui comunicat.

Al-Qaida și alte grupări extremiste din nordul și vestul Africii folosesc răpirile ca modalitate de a strânge bani prin răscumpărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.