Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ostaticii eliberaţi miercuri de Hamas au ajuns în Israel. Antony Blinken este la Tel Aviv și forțează prelungirea armistiţiului

dailynous.com
israel palestina

Zece ostatici israelieni şi cei patru ostatici thailandezi eliberaţi de Hamas au sosit din Gaza în Israel, a anunţat biroul premierului israelian în noaptea de miercuri spre joi. Ceva mai devreme ajunseseră în Israel şi alte două ostatice, cu dublă cetăţenie, israeliană şi rusă, eliberate de Hamas în afara înţelegerii iniţiale, astfel că numărul total al ostaticilor eliberaţi în ultima zi a armistiţiului prelungit a ajuns la 16, informează news.ro.

Israelienii eliberaţi miercuri seara târziu sunt cinci femei şi cinci minori, iar printre ei se numără cinci persoane cu dublă cetăţenie: un olandez, trei germani şi un american.

Mişcarea islamistă palestiniană şi Israelul au eliberat în fiecare zi din cele şase ale armistiţiului prelungit zece ostatici israelieni în schimbul a de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni.

Acordul de armistiţiu, încheiat iniţial pentru patru zile şi apoi prelungit cu încă două, va expira joi dimineaţă.

Între timp, comunitatea internaţională depune eforturi pentru a obţine o nouă prelungire a armistiţiului. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit în primele ore ale zilei de joi la Tel Aviv, unde urmează să discute cu liderii israelieni despre armistiţiul cu Hamas şi continuarea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza. Aceasta este a treia vizită a lui Antony Blinken în Orientul Mijlociu - şi a şasea în Israel - de la începutul războiului din 7 octombrie, lansat dupî atacul sângeros al Hamas asupra teritoriului israelian, atac în care au fost 1.200 de morţi, majoritatea civili, notează AFP.

În ultima săptămână, 97 de civili au fost eliberaţi din captivitatea Hamas în Gaza: 73 de israelieni, 23 de cetăţeni thailandezi şi 1 filipinez.

Înainte de acordul actual, 4 ostatici fuseseră eliberaţi, unul a fost salvat şi două cadavre au fost recuperate.

Se estimează că în Gaza au rămas aproximativ 145 de ostatici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.