Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oțel produs la Galați pentru podul peste Dunăre de la Brăila

sidex galati

Podul peste Dunăre de la Brăila este construit cu oțel produs la combinatul siderurgic din Galați. Reprezentanții acestuia au anunțat că au făcut deja primele livrări de oțel pentru cel mai important proiect de infrastructură derulat în prezent în România.

Conform contractului, combinatul Siderurgic Liberty livrează pentru Fincantieri Infrastructure tablă groasă care este, mai apoi, folosită la confecționarea segmenților tablierului podului, operațiune care se desfășoară la Șantierul Naval Vard din Brăila. Produsele sunt livrate în funcție de solicitarea clientului, conform Mediafax.

„Podul are o mare importanță pentru noi și pentru comunitate. Am arătat deschidere și flexibilitate față de cerințele specifice ale clientului nostru. Totodată, am reușit ca pentru primele volume să reducem timpii de laminare de la 6 – 8 la 2 – 4 săptămâni, în urma prioritizării proiectului pe întregul circuit de producție”, a declarat Cristina Șerbănoiu, șeful echipei Servicii Clienți a LIBERTY Galați.

Podul peste Dunăre din județul Brăila va avea o lungime de 1.974 de metri și este construit de companiile Astaldi și IHI Infrastructure Systems. Valoarea proiectului este estimată la circa 500 de milione de euro.

Potrivit reprezentanților Liberty Galați, tabla groasă produsă la Galați a fost folosită și la construcția Podului Osman Gazi, inaugurat în 2016, ce traversează Golful Izmit. La mai mult de 2.620 de metri lungime, este considerat al șaselea din lume ca anvergură între stâlpii de susținere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.