Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OTTO se intensifică şi ameninţă America Centrală - FOTO

Furtuna tropicală Otto, care s-a format luni în sud-estul Caraibelor, a crescut în intensitate, marţi, până la nivelul de uragan de categoria 1, informează Centrul american de monitorizare a uraganelor (NHC), potrivit DPA.

Cu rafale de vânt de 120 de kilometri pe oră, uraganul Otto a provocat ploi torenţiale în vestul Caraibelor şi în nordul Panama şi se îndreaptă spre vest, către Costa Rica şi Nicaragua, unde va ajunge joi.

Citeşte şi: Donald Trump condamna gruparea care a sarbatorit victoria sa cu un salut nazist

NHC a emis o avertizare cu privire ploile torenţiale, inundaţiile şi alunecările de teren care ar putea ''pune în pericol vieţile'' în nordul Costa Ricăi şi în sudul statului Nicaragua.

Fenomenul meteorologic s-ar putea intensifica în următoarele zile, potrivit NHC.

Autorităţile din Costa Rica au instituit marţi codul roşu de alertă pentru coasta de nord a Caraibelor şi pentru o parte a frontierei cu Nicaragua şi au ordonat evacuarea obligatorie a 4.000 de persoane din aceste zone.

content-image

Preşedintele din Costa Rica şi omologul său din Panama au anunţat că ţările lor vor coordona intervenţiile de urgenţă.

Citeşte şi: Donald Tusk: 'Securitatea şi prosperitatea Estoniei se bazează pe NATO şi UE'

Autorităţile din Nicaragua au instituit, la rândul lor, codul roşu de alertă în contextul sosirii iminente a uraganului.

Cel puţin trei oameni şi-au pierdut viaţa în Panama şi alte persoane au fost date dispărute după ce coasta vestică a ţării a fost afectată de furtunile din ultimele două zile. Sute de locuitori au fost evacuaţi din provincia vestică Chiriqui şi au fost amenajate 19 adăposturi lângă centrul turistic Bocas del Toro, din apropierea frontierei dintre Panama şi Costa Rica.

Otto este al şaptelea uragan din acest sezon al uraganelor formate în Oceanul Atlantic şi a apărut neobişnuit de târziu, mai arată DPA. Uraganul Marta, format la 21 noiembrie 1969, a deţinut până acum recordul, fiind uraganul din Caraibe apărut cu cea mai mare întârziere, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.