Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OUG lui Tudorel Toader agită scena politică! Victor Ciorbea, acuzat că 'va face front comun' cu Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ciorbea Inquam Photos

Președintele PMP, Eugen Tomac a declarat, miercuri, că ordonanța de urgență privind contestația în anulareva fi dată ”într-o zi când Avocatul Poporului va pleca în concediu”. El l-a acuzat pe Victor Ciorbea că ”va face front comun” cu Liviu Dragnea.

”Cred că dacă vor da această ordonanță, o vor face într-o zi în care, cel mai probabil, Avocatul Poporului va pleca în concediu, pentru că este o acțiune premeditată. Atunci când Guvernul dorește să inițieze ordonanță de Guvern cu scopul de a-l sprijini pe Liviu Dragnea în mod direct, Avocatul Poporului, dintr-o dată, aflăm că nu mai este la birou și că este plecat în concediu. Nu mai este nimic întâmplător din acest punct de vedere. Domnul Ciorbea a devenit un fel de avocat roșu și nu un avocat al poporului, pentru că nu-l preocupă probleme fundamentale, un avocat al CEx-ului PSD și nicidecum al poporului și a demonstrat-o în repetate rânduri. De fiecare dată când i-am cerut să conteste o ordonanță, fie că ne referim la educație, fie că ne referim la legi care vizează justiția, a fost de negăsit. Și asta este convingerea mea, că și de această dată, Victor Ciorbea va face front comun cu Liviu Dragnea”, a declarat Eugen Tomac pentru MEDIAFAX.

Panică pentru românii cu credite în lei! ROBOR revine spectaculos - cel mai mare nivel din ultima lună

Declarația liderului PMP vine în contextul în care Tudorel Toader a anunțat, duminică, că ministerul Justiției a pregătit o ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă și în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public și SRI, dar în acest caz așteaptă motivarea Curții Constituționale.

Vești FORMIDABILE pentru mii de români! Se dă concediu de până la un an de zile şi o indemnizaţie lunară de 1.700 de lei. Ce condiții trebuie îndeplinite

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți la Antena 3, că faptul că Guvernul vrea să emită OUG pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite nu împiedică deloc lupta împotriva corupției. Șeful Executivului a reiterat ideea că oficialii europeni sunt dezinformați și că va discuta cu aceștia, miercuri și joi, perioadă în care va fi la Bruxelles.

„Am discutat cu ministrul Justiției despre această OUG care dă posibilitatea unui proces corect. Cred că dincolo de faptul că vorbim de statul de drept, despre justiție, trebuie să vorbim și despre aceste drepturi ale acestor oameni. Trebuie să vedem cum putem îndrepta aceste lucruri. Trebuie să dăm și acestor aomeni o șansă. Am văzut declarațiile de la Bruxelles. Am văzut că se vorbea despre amnistie. Noi vorbeam despre completele de 5, ceea ce întărește încă o dată ce am spus și anume faptul că e foarte multă dezinformare în PE. Am să vorbesc la Bruxelles. Nu știu dacă vor lua în considerare. Mi-a rămas în minte ceea ce a spus președintele CE, Jean-Claude Juncker care a spus că niciodată nu se va abate de la respectarea statului de drept, a luptei împotriva corupției. Unde sunt drepturile celor care au fost condamnați cu completuri de judecată care nu sunt legale? Statul de drept. Într-un stat de drept toată lumea se așteaptă la un stat echitabil. Faptul că vrem să dăm această OUG nu împiedică cu nimic lupta împotriva corupției. Eu cred că d ă posiblitatea celor condamnați oportunitatea să își dovedească nevinovăția în fața unor complete corecte”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți seară la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.