Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OUG referitoare la selectarea unui imobil ca sediul al Agenției Europene pentru Medicamente, adoptată

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 255 voturi pentru, 14 împotrivă şi o abţinere, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2017 prin care mandatează Secretariatul General al Guvernului să identifice un imobil care să servească destinaţiei de sediu pentru Agenţia Europeană pentru Medicamente, instituţie care urmează să fie relocată din Londra în contextul Brexit, informează agerpres.ro

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2017 privind unele măsuri pentru asigurarea participării României la procesul de relocare a instituţiilor/agenţiilor Uniunii Europene prevede că se mandatează SGG să realizeze demersurile şi să ia măsuri pentru a identifica sau selecta un imobil necesar pregătirii şi participării României la acest proces.

Victor Ponta atacă PSD din cauza lui Ionuț Mișa: 'Am impresia că este o chestie ca să-l saboteze pe Tudose'


În acest scop, Secretariatul General al Guvernului ia măsuri să identifice un imobil din proprietatea publică sau privată a statului. În situaţia în care nu este identificat un imobil, iniţiază o procedură transparentă şi nediscriminatorie de selecţie pe piaţă a imobilului necesar în vederea închirierii. Secretariatul General al Guvernului va lua aceste măsuri pentru includerea acestui imobil în dosarul de candidatură a României.

Veste URIAȘĂ: Încă o companie gigant vine în București și investește masiv. Mii de locuri noi de muncă în Capitală


Agenţia Naţională pentru Medicamente (EMA) este un organism descentralizat al UE, având ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman. De asemenea, EMA este responsabilă şi de evaluarea ştiinţifică a cererilor de autorizaţie europeană de punere pe piaţă a produselor medicinale, cu rolul de a stimula inovarea şi cercetarea în sectorul farmaceutic, menţionează raportul comisiei pentru administraţie publică. 

Camera Deputaţilor este for decizional. 

Ţara care va găzdui Agenţia va fi votată în noiembrie. EMA se va muta din Londra cel mai târziu la 30 martie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.