Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șova: ‘Acord importanță deosebită Legii privind conexiunea dintre Moldova și Ardeal pe, probabil, Autostrada A8, Autostrada Unirii’

ştirileprotv.ro
Lucian Şova

Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, a spus, joi, că pentru segmentul Tîrgu Mureș - Târgu Neamț va începe reevaluarea studiului de fezabilitate, iar pentru Autostrada Bacău – Brașov va fi organizată o licitație pentru un studiu de fezabilitate și pentru un proiect tehnic.

„Încă din această vară, am început să lucrăm de o manieră profesionistă la proiectul care privește legătura pe autostradă între Moldova și Ardeal. Astăzi, am ales ca aceste evaluări să fie făcute exclusiv de experții JASPERS și Baypassa. N-ar implica decât de o manieră subsecventă responsabilii din Ministerul Transporturilor sau din Compania de Drumuri”, a spus, joi, Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, într-o întâlnire cu presa.

Oficialul de la Transporturi a făcut aceste declarații la finalul întâlnirii Grupului tematic pentru infrastructura de transport rutier din cadrul Subcomitetului de monitorizare a Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020, scrie mediafax.

„Acord importanță deosebită Legii care a fost promovată, de curând, privind conexiunea dintre Moldova și Ardeal pe, probabil, Autostrada A8, Autostrada Unirii, însă, din concluziile tehnice pe care le-am discutat astăzi se desprind și alte soluții. Urmează ca, la nivelul Companiei de Drumuri (n.red. - CNAIR), fiind deja stabilită documentația care, din informațiile pe care le am, de la directorul companiei au fost și transmise către ANAP (n.red. - Agenția Națională pentru Achiziții Publice), să înceapă reevaluarea studiului de fezabilitate pentru segmentul Tîrgu Mureș - Târgu Neamț”, a detaliat Șova.

De asemenea, în concordanță cu recomandările pe care le fac experții europeni, MT va depune la ANAP și un proiect de licitație pentru un studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru Autostrada Bacău – Brașov.

„Vă recomand și sper ca toată opinia publică să analizeze cu atenție aceste documente. Ambele proiecte sunt «atacate» de către Ministerul Transporturilor, au semnificația lor, nu se concurează între ele, cel puțin din punct de vedere politic. Desigur că, din punct de vedere administrativ și al eficienței, concluziile care urmează în urma studiilor de fezabilitate vor fi implementate mai repede”, a mai spus Șova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.