Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După INCIDENTUL cu Viorica Dăncilă, ministrul Transporturilor anunță că se caută un nou director la Compania de Aeroporturi

www.libertatea.ro
avioane pistă aeroport Otopeni

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, marți, că, în urmă cu o lună, au început procedurile de selecție pentru un nou director la Compania de Aeroporturi București, însă nu este o măsură imediată pe care o va lua împotriva actualului manager.

„Am demarat procedurile de selecție, conform prevederilor Ordonanței 109, acolo standardele sunt ridicate, desigur. Cei care aplică vor fi evaluați de o companie specializată în acest domeniu și, întotdeauna, așteptările sunt mai mari decât ceea ce avem în ofertă. Nu este vorba despre o măsură imediată pe care să o iau împotriva managerului de la Aeroportul Otopeni”, a declarat Lucian Șova, după o ședință a Comisiei de transporturi a Camerei Deputaților, scrie mediafax.ro.

Citește și: Florin Călinescu, atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea: Înţelegeţi ce zace în dovleacul ăla cu mustaţă?“

Ministrul Transporturilor s-a referit la procedura de selecție a managerilor în funcții publice prin Ordonanța nr. 109 din 2011, care se referă la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

„Aceste proceduri sunt demarate de mai mult de o lună și nu doar la Aeroporturi Otopeni. Aceste proceduri sunt demarate la mai multe companii importante: CFR Marfă, CFR Călători, începe și CNAIR. Mai sunt companii la care trebuie să ne îndeplinim aceste obligații privind selecția în conformitate cu prevederile legale a managerilor și a Consiliului de Administrație pentru patru ani”, a adăugat Lucian Șova.

Citește și: Anunț făcut de Lucian Șova! O să se circule în curând pe această autostradă

Ministrul Transporturilor a precizat că în Ordonanța 109 există o prevedere care permite mandatul interimar prin care un conducător este nominalizat. În plus, în aceeași legislație, mai există o procedură de selecție după standarde adecvate, pentru selecția unui manager și a unui Consiliu de Administrație, cu contract și cu mandat pentru patru ani. Această din urmă procedură a fost demarată de MT nu numai la Otopeni, ci la mai multe companii unde managerii au mandate provizorii, potrivit ministrului de resort.

În plus, în cadrul ședinței Comisiei de transporturi a Camerei Deputaților, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, i-a cerut ministrului Transporturilor să-l demită pe directorul Companiei de Aeroporturi, din cauza întâlnirii ratate dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. „Aș începe prin a vă întreba domnule ministu, că tot suntem colegi, dacă l-ați dat afară pe directorul Aeroportului. Sau, dacă nu l-ați dat afară, vă cer să-l dați, poate faceți și o evaluare și, într-o săptămână două, ne spuneți și nouă cum ați numit și cum ați evaluat și cum a ajuns în funcții și cel de la CFR și cel de la Aeroport”, a precizat Cătălin Rădulescu.

Citește și: Surprize mari pentru Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției din 10 august-Ce îi pregătește Primăria Capitalei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.