Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi, deputat PNL: Victor Ponta, Sorin Oprescu și Andrei Gerea au lăsat o bombă cu ceas

raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a punctat că fostul premier Victor Ponta, primarul suspendat, Sorin Oprescu, și ministrul Energiei, Andrei Gerea, au lăsat o bombă cu ceas la sistemul de termoficare al Bucureștiului. Raețchi a punctat că fuziunea RADET-ELCEN este singura soluție viabilă, pe care cei trei au tergiversat-o în mod iresponsabil:

Citește și: Oana Stancu, de la Antena 3, aruncă BOMBA: Familia Iohannis riscă probleme penale

“Anunțul RADET că ar putea opri căldura și apa caldă în București începând de săptămâna viitoare are trei vinovați principali, experți în a fugi de răspundere: Victor Ponta, Sorin Oprescu și Andrei Gerea. În timp ce de Victor Ponta nu se mai știe nimic de câteva zile, Sorin Oprescu este puțin reținut și Andrei Gerea este ocupat să își strângă lucrurile de la ministerul Energiei, bucureștenii riscă să rămână fără căldură. Singura soluție viabilă, așa cum a fost prezentată de specialiști, este fuziunea RADET-ELCEN, care a fost amânată ani de zile, pentru că nimeni nu a avut curajul politic să își asume această decizie. Sigur, în 2013, pentru câteva știri și poze, Victor Ponta și Sorin Oprescu au semnat un memorandum privind fuziunea RADET-ELCEN, care a rămas doar pe hârtie. Tergiversările și pasarea responsabilității de la Palatul Victoria la ministerul Energiei la Primăria Capitalei au fost la ordinea zilei, deși însuși Sorin Oprescu spunea că fuziunea va fi gata în martie 2015”.

Citește și: Nu e glumă: Am aflat unde s-a retras Victor Ponta! Fostul premier a ajuns la mănăstire

Raețchi a mai spus că pentru evitarea acumulării altor datorii, actuala administrație a Capitalei și viitorul guvern condus de Dacian Cioloș trebuie să gestioneze în regim de urgență această problemă.

“Pentru că timpul lor este împărțit între jocuri politice și șpăgi, printre eșecurile imense pe care ar trebui să și le asume, Ponta și Oprescu au lăsat o bombă cu ceas la sistemul de termoficare al Bucureștiului. Suntem într-un cerc vicios. ELCEN are o datorie de aproximativ 350 milioane de lei către Romgaz, în timp ce, la rândul său, ELCEN trebuie să recupereze 3,6 miliarde de lei de la RADET. Conductele de distribuție a agentului termic sunt la pământ, prin urmare, pierderile sunt imense și avariile majore sunt la ordinea zilei. Bucureștenii sunt singurii care suferă, iar actuala administrație a Capitalei și viitorul guvern condus de Dacian Cioloș trebuie să gestioneze în regim de urgență această problemă pentru că datoriile se adună în continuare. La fel de important este și un management performant la aceste instituții, bazat pe competență și integritate, și nu pe pile, relații și cunoștințe, așa cum ne-a obișnuit administrația PSD până acum.”

Citește și: Mesaj pentru protestatari! Dacian Cioloş ia măsuri drastice: Ce anunț a făcut și cine e vizat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.