Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ovidiu Raețchi, proiect de lege în Parlament după episoadele 'Simfonia Lalelelor' sau 'Balena Albastră'

orban raetchi

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a anunțat că a depus azi un proiect de lege prin care să se elimine posibilitatea de a expune nepotrivit copiii, la evenimente la care participă politicieni, așa cum s-a întâmplat în cazuri precum „Simfonia Lalelelor” sau „Balena Albastră”:

„În acest moment, legislația din România nu acoperă satisfăcător modul în care imaginea copiilor poate fi tratată în diferite contexte politice. Plecând de la aceste hibe legislative, ne-am confruntat cu situații nefericite, în care a fost depășită o limită a expunerii copiilor - ajungându-se până la punerea lor în pericol. Trebuie să învățăm din cazuri precum "Simfonia Lalelelor" și "Balena Albastră" și -depășind faza politică - să ne concentrăm pe o serie de norme care să ne ofere certitudinea că nimeni - indiferent de partid sau convingeri politice - nu mai poate greși decât asumându-și conștient o încălcare a legii. De aceea, am depus astăzi un proiect de lege care să elimine, plecând de la experiențele din ultima perioadă, riscurile de expunere excesivă și inadecvată pentru copii.

Concret, modificările propuse pentru Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului sunt următoarele:

• Cadrelor didactice, instructorilor, personalului didactic auxiliar și celui administrativ le este interzisă implicarea copiilor și a elevilor în manifestări publice artistice, culturale sau sportive dedicate unor demnitari, oficialități sau oameni politici.

• Susținerea de către copii și elevi a unor acte artistice, culturale sau sportive în cadrul unor evenimente publice la care participă demnitari, oficialități și politicieni, în afara sau în interiorul unității școlare, cu sau fără accesul mass-media, poate avea loc numai după informarea scrisă și detaliată a părinților de către cadrele didactice, instructori, personal didactic auxiliar și cel administrativ, și primirea unui acord scris din partea acestora privind activitățile desfășurate.

• Orice prezență în școli a politicienilor, oficialităților și demnitarilor în vederea unor campanii de informare, trebuie să fie avizată motivat de o comisie specială constituită la nivelul inspectoratelor școlare județene, respectiv la nivelul inspectoratului general al Municipiului București.

• Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.500 de lei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.