DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

OZN-urile, sarbatorite azi in toata lumea! Ziua mondiala a obiectelor zburătoare neidentificate

ozn

Sărbătorită începând din 2001, anual la 2 iulie, Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate marchează evenimentul ce a avut loc în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947 la Roswell.

În trecut, evenimente puse pe seama extratereștrilor erau marcare în două date: la 24 iunie și respectiv la 2 iulie. Pentru ca sărbătoarea să adune un număr mai mare de oameni și să se evite confuziile, WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat oficial ziua de 2 iulie — Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate, potrivit www.worldufoday.com.

Organizații sau grupuri pe ai căror membrii îi unesc pasiunea pentru astfel de fenomene, din SUA, Canada, Indonezia, Franța, Germania, Spania, Italia etc., organizează diverse acțiuni pentru a marca această zi. Site-ul dedicat evenimentului oferă mai multe sugestii pentru cum ar putea fi marcată Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate, prin vizionarea de filme SF, participarea la expoziții cu imagini care au surprind fenomene OZN, organizarea de petreceri pe tema dată, reuniuni de meditație pentru a transmite mesaje de prietenie către eventualele ființe extraterestre existente în univers sau dezbateri privind posibilitatea existenței vieții extraterestre.

La Roswell, statul american New Mexico, mii de vizitatori, între care cercetători OZN (UFO), autori de romane științifico-fantastice, se adună în fiecare an pentru a participa la festivalul dedicat acestui fenomen. Impresionant și deloc neglijabil este și celebrul Muzeu OZN, deschis în mica localitate americană.

Incidentul Roswell a rămas unul dintre cele mai misterioase și mai controversate lucruri de pe această planetă.

Scenariul cel mai vehiculat este cel al prăbușirii unei nave extraterestre în apropierea localității Roswell, în iulie 1947. La scurt timp după mediatizarea incidentului, s-au format două tabere, fiecare susținând cu tărie propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat acolo. Nici în prezent circumstanțele incidentului nu sunt complet elucidate. Ufologii și conspiraționiștii cred cu tărie că este vorba despre prăbușirea unui OZN, iar scepticii și reprezentanții guvernamentali susțin mai multe variante, cea mai populară fiind aceea a prăbușirii unui balon meteorologic aflat într-o misiune de testare în cadrul unui experiment secret denumit "Mogul". Mulți cercetători de OZN-uri cred că nava extraterestră s-a prăbușit la Roswell și că forțele militare americane au încercat să ascundă faptul că aceasta a fost recuperată chiar de ei.

Incidentul Roswell a cunoscut în timp și o implicare materială: o întreagă industrie a OZN-urilor s-a dezvoltat în mica localitate americană vizitată anual de mii de turiști.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.