Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Péter Szijjártó: UE trebuie să se asigure că marile companii de tehnologie nu se pot amesteca în viitoarele alegeri din Europa

peter szijjarto

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că marile companii de tehnologie nu se pot amesteca în viitoarele alegeri din Europa, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, luni, la Bruxelles, în cadrul reuniunii de o zi a miniştrilor de externe ai statelor membre UE.

În declaraţia dată în timpul pauzei întâlnirii jurnaliştilor maghiari, Péter Szijjártó a subliniat că este antidemocratic şi periculos ca marile companii de tehnologie să decidă care dintre politicieni pot beneficia de canale de comunicare largi şi care pot utiliza doar canale mai restrânse pentru a transmite mesaje alegătorilor, scrie Hirado.hu.

Este periculos dacă aceste companii pot decide care politician poate comunica, sau dacă aceste companii pot decide care ştire este una corectă şi care este una falsă”, a punctat Szijjártó.

Şeful diplomaţiei ungare a spus că în cadrul reuniunii le-a cerut colegilor săi ca pe lângă protejarea familiilor să urmărească şi protejarea libertăţii de exprimare, şi să facă astfel încât Uniunea Europeană să se asigure că marile companii de tehnologie nu se pot amesteca în alegerile din Europa care vor urma.

Ministrul ungar de externe a numit prevenirea răspândirii criminalităţii informatice ca fiind importantă – în vederea protejării familiilor, a copiilor şi a “utilizatorilor vulnerabili, de bună credinţă şi care nu au experienţă”. Toate intenţiile de a reduce lupta pentru combaterea criminalităţii cibernetice trebuie stopate, în special în ceea ce priveşte infracţiunile de pedofilie comise în spaţiul digital, a punctat Szijjártó. Familiile trebuie protejate astfel încât copiii să nu aibă acces pe internet la un conţinut dăunător şi care nu este în conformitate cu voinţa părinţilor, a adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.