Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune între PSD și PNL! Totul a început de la bani: 'Este obişnuit cu împărţirea banilor publici pe criterii arbitare!'

pn psd pnl

Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, s-a declarat nemulţumit, miercuri, de modul în care au fost repartizate primăriilor din judeţ sumele care reprezintă 6% din impozitul pe venit pe anul 2022, el acuzându-l pe preşedintele CJ, Francisk Chiriac (PSD), de faptul că împarte aceşti bani pe criterii arbitare.

"Preşedintele CJ Brăila, domnul Iulian Francisk Chiriac, a început noul an cu stângul, dovedind încă o dată că nu ştie ce este aceea dreapta împărţeală, fiindcă dânsul este obişnuit cu împărţirea banilor publici pe criterii arbitare. Mă refer la modul în care s-a procedat la prima şedinţă a Consiliului Judeţean Brăila din acest an, în care s-a aprobat repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a fondului la dispoziţia Consiliului Judeţean reprezentând 6% din impozitul pe venit pe anul 2022, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii. După cum s-a văzut, cele mai mari sume au mers către primăriile conduse de PSD, localităţile cu primari liberali primind sume mai modeste. Nu e prima oară când se întâmplă asta şi cel mai probabil nu va fi nici ultima", a declarat Popa, relatează Agerpres.

Liderul PNL Brăila a prezentat o situaţie comparativă a sumelor pe care le-au primit primăriile conduse de primari PNL şi cele conduse de primari PSD.

"Mai concret, primăriile conduse de primari liberali au primit următoarele sume: Berteştii de Jos - 450 mii lei, Cazasu - 500 mii lei, Cireşu - 300 mii lei, Frecăţei - 400 mii lei, Gradiştea - 450 mii lei, Gropeni - 300 mii lei, Salcia Tudor - 500 mii lei, Scorţaru Nou - 500 mii lei, Surdila Găiseanca - 400 mii lei, Surdila Greci - 400 mii lei, Tichileşti - 400 mii lei, Ulmu - 450 mii lei şi Zăvoaia - 500 mii lei. Comparativ, comune conduse de PSD precum Dudeşti, Gemenele, Măraşu, Mircea Vodă, Râmnicelu, Traian, Tufeşti, Unirea şi Vădeni au primit câte 600 mii lei, comunele Galbenu, Movila Miresii, Romanu, Siliştea şi Stăncuţa au primit câte 650 mii lei, iar Jirlău a primit 700 mii lei. Domnul Chiriac a arătat încă o dată că nu este capabil să fie corect, să împartă banii într-un mod echilibrat, ci penalizează cetăţenii unor localităţi doar pentru vina de a avea primari liberali", a mai afirmat Alexandru Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.