Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pașcu: Băsescu se joacă pe marginea prăpastiei

Basescu

Serviciile secrete sunt puse într-o situație delicată în urma declarațiilor președintelui Traian Băsescu despre ofițerul acoperit, a afirmat europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării.

 

"Da, sunt puse într-o situație delicată, întrucât sunt forțate să facă publice lucruri pe care legea le interzice să le facă publice, sunt târâte în aceste scandaluri fără voia lor (...). Mi se pare de-a dreptul inadmisibil, calitatea de comandant suprem nu permite încălcarea legii și în nici un caz folosirea informațiilor pe care le soliciți în virtutea acestei calități, în scopuri politice", a precizat Pașcu, întrebat, la RFI, dacă serviciile secrete sunt puse într-o situație delicată, în urma declarațiilor lui Traian Băsescu privind ofițerul acoperit.
Pe de altă parte, Pașcu a subliniat că SIE este obligat prin lege să ofere protecție unui eventual agent deconspirat.
"Există undeva în legislația românească vreun impediment ca o persoană care este într-o asemenea categorie să aleagă și să fie ales, adică să exercite unul din drepturile fundamentale ale Constituției? Din câte știu eu, nu există. Din acest punct de vedere, tot acest exercițiu este un exercițiu fals. Oamenii vor ști să aprecieze între calitatea de colaborator al fostei Securități și eventuala, pentru că nu este probată, calitate a unui om care a colaborat cu serviciile actuale (...). Mai mult decât atât, există un text de lege în legea SIE, să presupunem de dragul argumentației că un agent al SIE este deconspirat fără voia lui, cum ar fi acest caz, SIE atunci este obligat să se ocupe de soarta și destinul acelui om, să-i ofere protecția necesară, tot, să aibă grijă de el, de un loc de muncă, să aibă grijă de familia lui, absolut tot", a explicat fostul ministru al Apărării.
În opinia acestuia, președintele Traian Băsescu face un joc riscant în chestiunea ofițerului acoperit.
"Chiar dacă, să spunem așa, domnul președinte va reuși să vină cu un document, va obține un asemenea document și-l va prezenta public, ceea ce-l supune rigorilor legii, domnul Ponta este de partea legii, întrucât dânsul n-ar avea voie să recunoască că ar fi agent acoperit. Deci domnul Ponta este în orice situație de partea corectă a legii și domnul președinte se joacă pe marginea prăpastiei".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.