Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paștele în Familia Regală - Unde au primit Lumina Învierii Majestatea Sa Margareta alături de Alteța Sa Regală Principele Radu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam principesa margareta lacrimi

Majestatea Sa Margareta alături de Alteța Sa Regală Principele Radu și mai mulți români au primit Lumina Învierii în Copenhaga, unde slujba de Paști a fost oficiată de Preasfințitul Macarie potrivit mediafax.

Românii din Copenhaga au sărbătorit Paștile împreună cu Familia Regală a României și de Episcopul lor, Preasfințitul Părinte Macarie, care au petrecut sărbătorile pascale în comunitatea ortodoxă română din capitala regatului danez.

Slujba Învierii a fost oficiată de către Părintele Episcop Macarie în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și a Alteței Sale Regale Principele Radu, Ierarhul mulțumindu-le înalților oaspeți.

Citește și: Criza economică ia amploare în Venezuela: Nicolas Maduro DUBLEAZĂ salariul minim din cauza hiperinflației

În cuvântul său pastoral, Preasfințitul Macarie a evidențiat importanța păstrării și cultivării moștenirii creștine, precizând că atunci când omul respinge această moștenire, pe care s-a clădit civilizația noastră europeană, „își taie rădăcinile, își reneagă trecutul, își alterează prezentul și își refuză viitorul”.

„Este o mare bucurie și privilegiu să mă aflu aici în această noapte sfântă. Ne-ați vorbit despre moștenirea creștină și despre importanța acestei dimensiuni spirituale, care în ziua de azi lipsește prea mult. Ne gândim la țara noastră și nu uităm de tradiție și de spiritualitate. Hristos a înviat!”, a spus, în cuvântul său de mulțumire, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

La finalul slujbei, după împărtășirea credincioșilor și binecuvântarea ofrandelor pascale, Preasfințitul Macarie a oferit copilașilor mai multe daruri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.