Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pablo Escobar al Braziliei, liderul grupării care aducea cocaină în Europa, prins la granițele României

Sergio Roberto de Carvalho pablo escobar brazilian

Poliţia federală braziliană l-a arestat în Ungaria pe Sergio Roberto de Carvalho, unul dintre ”cei mai mari traficanţi internaţionali” de droguri, supranumit ”Pablo Escobar brazilian” - fugar din 2020 şi suspectat de faptuş că se află la conducerea unei vaste organizaţii de trafic de cocaină destinată Europei, relatează AFP, potrivit news.ro.

În cooperare cu Interpolul, poliţia braziliană ”confirmă arestarea lui Sergio Roberto de Carvalho, cunoscut sub numele de ”Major Carvalho”, considerat unul dintre cei mari traficanţi internaţionali actuali” într-un comunicat.

Presa braziliană - care-l supranumeşte ”Pablo Escobar al Braziliei” - scrie că Roberto de Carvalho, un fost poliţist, trăia în Europa şi folosea documente false pentru a se sustrage autorităţilor.

Arestat în Spania, sub o falsă identitate, cu privire la trafic de droguri, el a fost eliberat în urma plăţii unei cauţiuni şi a falsificat un act de deces pentru a se sustrahge justiţiei, potrivit unuireportaj difuzat anul trecut de postul de televiziune Globo.

Un mandat de arestare pe numele lui ”Major Carvalho” a fost emis în noiembrie 2020, în cadrul unei operaţiuni care a condus la confiscarea a ”peste 500 de milioane de reali (aproximativ 100 de milioane de dolari) organizaţiei criminale pe care o conducea”, potrivit poliţiei federale braziliene.

Această operaţiune viza ”destructurarea financiară a organizaţiilor care se fac vinovate de expedierea a zeci de tone de cocaină către Europa, prin folosirea în principal a porturilor braziliene drept cale de experidere”.

Ancheta respectivă s-a ramificat în Columbia, Panama, Portugalia, Spania, Belgia, Olanda, România şi Dubai.

”Strategia folosită de către criminali consta în spălarea unor bunuri şi actve în valoare de milioane de dolari în Brazilia şi în străinătate, prin folosirea unor diverşi oameni-paravan şi unor societăţi fictive, cu scopul de a da o aparenţă legalăprofitului obţinut prin trafic”, preciza atunci poliţia braziliană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.