Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pablo Picasso va fi subiectul sezonului 2 al serialului "Genius" al National Geographic

film

După ce primul sezon al serialului "Genius" i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso, relatează miercuri Variety în ediţia sa online, relatează agerpres.

Legendarul artist spaniol, care a murit în 1973 la vârsta de 91 de ani, a fost ales pentru profunzimea impactului său asupra artei şi a percepţiei asupra a ceea ce reprezintă arta în epoca modernă. De asemenea, Picasso corespunde profilului de figură istorică arhicunoscută, dar a cărei viaţă de familie este mai puţin cunoscută. 

Viaţa lui Picasso oferă numeroase momente de răscruce, de la cele două războaie mondiale până la războiul civil din Spania, numeroase relaţii romantice şi interacţiuni cu nume celebre ale timpului său. Din cercul său făceau parte persoane ca Ernest Hemingway, Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque şi Jean Cocteau. 

Primul sezon din "Genius", realizat de Imagine TV şi OddLot Entertainment, dedicat vieţii lui Albert Einstein, interpretat de Geoffrey Rush la maturitate, s-a încheiat marţi seară după zece episoade. Potrivit National Geographic, "Genius" este serialul original cu cea mai mare audienţă din istorie a canalului de educaţie ştiinţifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori. 

Echipa de scenarişti pentru sezonul 2 al "Genius" a fost deja alcătuită, iar producţia urmează să înceapă până la sfârşitul anului. Aşa cum s-a întâmplat şi în primul sezon, planul realizatorilor este să aleagă doi actori, unul care să-l joace pe Picasso tânăr şi celălalt la maturitate. 

Totuşi, spre deosebire de sezonul dedicat lui Albert Einstein, care a avut ca sursă de inspiraţie cartea lui Walter Isaacson "Einstein: His Life and Universe", până acum nu a fost ales un material biografic ca sursă pentru Picasso, notează Variety.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.